Rusia criminală


Rusia criminală

E bineștiut, cel mai mare și crunt război în Europa s-a încheiat, mai bine de trei sferturi de secol în urmă.

Contemporanii născuți în URSS pot să-și amintească de „cultul păcii” pe care ni-l imprima ideologia de atunci, iar cetățenii, cuprinși de el cu adevărat, l-au adoptat fără rezerve.

Cam toți oamenii de atunci au ajuns să rostească sincer cuvântul PACE, în multiplele lor episoade de viață. 

Chiar și la un pahar de vorbă, moldoveanul din RSSM închina băutura cu „Pace și sănătate!”. 

Iar cultura sovietică era plină de opere despre pace, opere de condamnare a războiului.

Vă amintiți de cântecul „Hoteat li russkie voinî”?

În el, poetul Evgheni Evtushenko a redat în imagini deosebit de plastice geneza păcii generale și a gândului, dorinței de pace, primordială în activitatea umană din țara ceea. 

Pe potriva versurilor se așeza și muzica lui Eduard Kolmanovski.

Oricum, melodia și alte manifestări celebre ale culturii sovietice erau doar un procedeu de a prosti lumea. 

Căci cu toată ruga cetățenească pentru pace, conducerea URSS declanșa diverse intervenții militare. 

A agresat în 1950-1953 Coreea de Sud, cu mâna comuniștilor din Nord. 

A mai intrat cu tancurile în Budapesta, în 1956, și în Cehoslovacia, 12 ani mai târziu, înăbușind libertățile ce și le câștigau oamenii de acolo. 

În 1989, în același scop, URSS a început războiul în Afganistan, care a continuat aproape 10 ani. 

Pe parcurs, URSS a mai efectuat „operațiuni” de război mai mari sau mai mici, însă politica de pace figura chiar și în locurile unde se trăgeau focuri de armă…

Apoi a intrat în rol Rusia. 

Această țară, care se crede și astăzi hegemon, dorind să mai adune o dată, cu forța, niște popoare în jurul său, NE-A FĂCUT RĂZBOI CHIAR NOUĂ, ROMÂNILOR BASARABENI, ca să nu ne unim cumva cu România. 

Să fim țintuiți la Nistrul fierbinte, ca să nu ne mai gândim în altă parte (citat liber din Ghenady Selezniov, fost președinte al Dumei de Stat în Rusia, ianuarie 2003, Chișinău).

În același mod, Rusia a mai susținut vreo trei războaie în Cecenia, unul sau mai multe în Georgia etc.

Astăzi, în Ucraina, Rusia poartă un război la fel de nelegitim și agresiv, ca mai înainte. Doar că un război mult mai sălbatic.

Comportamentul armatei ruse în țara vecină demonstrează elemente de-a dreptul criminale. 

Este un război de genul celuia care i-a făcut pe oamenii sovietici să nu mai dorească altul, rugându-se cu sinceritate pentru pace.

Așadar, războiul Rusiei astăzi este unul de o deosebită cruzime, cu vărsări de sânge în râuri mari, sânge nevinovat, dar și de cel vinovat.

Și asta, în timp ce astăzi în Rusia puțini au rămas dintre cei care ar mai dori pacea pe care și-o doreau cândva. Societatea rusă este cuprinsă astăzi de cultul adevărat al războiului.

Astfel, AJUNGEM LA FILMUL DE AICI, pe care l-am găsit într-o rețea social-media și care oglindește războiul fascist al Rusiei împotriva Ucrainei.

Evoluează în acest film doar niște ruși, dornici de război și porniți la război să verse sângele altora.

În dependență de mentalitatea agresivă a rușilor de astăzi, care nu se mai întreabă „Hoteat li russkie voiny?”, căci răspunsul este evident, niște ostași din tranșee au băut ca porcii (nu ca ostașii) și s-au luat la bătaie, pentru ultima picătură de alcool ce mai rămăsese în cană.

Cel „obidit”, care nu mai putea gândi mai mult nimic decât să bea acea picătură de alcool, a scos grenada de la brâu și s-a avântat spre camarazii săi, care, și aceia nu se mai puteau mișca cine știe ce. 

Grenada a explodat în mijlocul mesei „nedrepte”, de i-a omorît pe loc pe vreo patru de o dată.

În imagini vedem femeia-sanitar care nici nu știe ce să facă cu mâinile sau capetele rupte de focul grenadei – mai face sau nu mai face să-i bandajeze? 

Nu, desigur, sunt morți sau trebuie să moară în câteva minute...

De după cadru, auzim vocea comandantului, care înjură cât mama focului de război.

Scena developează limbajul de astăzi al rușilor, în special, a celor din linia războiului - un cuvânt la trei-patru înjurături.

Tocmai aceasta este limba rusă astăzi. 

Iar tot tabloul acesta reprezintă cultura rusă de astăzi, o cultură-incultură, dar pe care propaganda rusă o declară cea mai grandioasă, care le-ar trebui lor să stăpânească în toată lumea.

Scenele din video sunt teribile!

Dar e cu ruși, fasciști și agresori, și am vrea ca asemenea scene să se repete cât mai des prin tranșeele Ucrainei…

---

N.B!

Astăzi, când mă abordează cineva dintre ruși, eu mai întâi îl întreb: de ce 80% dintre ruși își doresc război, în loc de pace?

Urmează tăcerea lor. Sau răspund pe de-a dreptul, exact ca oponenții lor fasciști din 1941:

Cică, „Dacă zăboveam, eram să fim atacați” (exact ca la Hitler)

Sau altfel: „Ne-au atacat și noi doar dăm răspuns…” (minciuna lui Stalin dintotdeauna)

Așadar, rușii din Rusia de astăzi sunt fasciști și criminali de genul unor trupe de ale lui Hitler și Stalin.

Imaginile video ne demonstrează asta – li se întâmplă pe pământ străin…

Dar voi, ce ziceți, prieteni?

---

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.