EXCLUSIV DOCUMENT: Câți RUȘI au intrat în România de la începutul invaziei rusești în Ucraina și câți au primit refuz de intrare în țara noastră. 6 cetățeni ruși au fost interziși pentru că reprezentau o amenințare la adresa securității statului


EXCLUSIV DOCUMENT: Câți RUȘI au intrat în România de la începutul invaziei rusești în Ucraina și câți au primit refuz de intrare în țara noastră. 6 cetățeni ruși au fost interziși pentru că reprezentau o amenințare la adresa securității statului

După începutul invaziei rusești la scară largă în Ucraina, adică din 24 februarie 2022 și până în prezent, în România au intrat peste 150.950 de cetățeni ruși. 

Conform unui document exclusiv oferit redacției noastre de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (foto jos), începând cu 24 februarie 2022 și până în 30 noiembrie 2023, numărul rușilor care au intrat sau tranzitat România este de 150.961 de persoane, iar unui număr de aproximativ de 900 de cetățeni ruși li s-a interzis accesul în țara noastră din diverse motive. 

Conform Poliției de Frontieră, 75.673 de cetățeni ruși au fost înregistrați pe sensul de intrare în România, și 75.288 pe sensul de ieșire. 

Majoritatea rușilor care au intrat pe teritoriul României au folosit punctele de trecere a frontierei PTF Aeroport Otopeni (circa 61.800 cetățeni), PTF Giurgiu (peste 18.100 cetățeni). Acestea sunt urmate de PTF Nădlac II (peste 7.400 cetățeni), PTF Albița, venind din direcția Republica Moldova (peste 6.300 cetățeni), PTF Constanța (peste 5.300 cetățeni) și PTF Vama Veche (peste 4.200 cetățeni). 

Aproximativ 900 de cetățeni ruși au primit refuz de intrare în România din diverse motive: nu posedau documente de călătorie valabile; se aflau în posesia unui document de călătorie false; se aflau în posesia unei vize/unui permis de ședere fals(e); nu justificau scopul și condițiile șederii pe teritoriul României; au rămas deja 90 zile pe teritoriul național în perioada de 180 de zile conferită de reglementările legale în vigoare; nu au făcut dovada că dețin suficiente mijloace de subzistență; pe numele persoanelor existau alerte în bazele de date privind nepermiterea intrării pe teritoriul României; persoanele reprezentau o amenințare la ordinea, securitatea națională și siguranța publică. 

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră ne-a comunicat că 6 cetățeni ruși cărora le-a fost refuzată intrarea pe teritoriul țării noastre reprezentau o amenințare la ordinea, securitatea națională și siguranța publică. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.