Fostul ambasador al Ucrainei la Londra: Marea Britanie ar putea trimite TRUPE în Ucraina dacă războiul va avea o evoluție catastrofală


Fostul ambasador al Ucrainei la Londra: Marea Britanie ar putea trimite TRUPE în Ucraina dacă războiul va avea o evoluție catastrofală

Fost ambasador al Ucrainei la Londra, Vadym Prystaiko a susținut public că Marea Britanie este una dintre țările care ar putea trimite trupe în Ucraina dacă războiul va avea o evoluție „catastrofală”.

Prystaiko a comentat, într-un interviu la Radio Svoboda, unul dintre argumentele pe care Ucraina le folosește pentru a justifica nevoia de ajutor, spunând ca „dacă nu ajuți Ucraina acum, mai devreme sau mai târziu, copiii voștri se vor lupta cu Rusia”

„Ceea ce spune președintele Zelensky acum este că, dacă rămânem fără forțe, soldați sau armele pe care nu ni le furnizați, va trebui să luați o decizie de a ajuta cu trupe forțele noastre armate. Și unele țări se apropie de această decizie. Marea Britanie este una dintre ele. Este prima pe această listă", susține fostul ambasador. 

Fostul secretar general al NATO – Anders Fogh Rasmussen – afirmase anterior că membrii NATO ar putea fi de acord individual cu trimiterea trupelor lor pe teritoriul ucrainean, în cadrul discuției privind garanțiile de securitate viitoare pentru Ucraina.

Prystaiko a spus însă că statele occidentale „nu vor admite niciodată” pregătiri pentru un scenariu care implică „folosirea forțelor lor expediționare pe teritoriul ucrainean”

La întrebarea în ce condiții s-ar putea produce acest scenariu, Prystaiko a răspuns, fără a detalia, „Dezvoltarea catastrofală a războiului ar fi continuarea ocupației” – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.