VIDEO. Înjurăturile, injuriile și temele minore ale extremiștilor AUR-Șoșoacă ajută USL-ul! Diversiunea maghiară creată, umăr la umăr, de auristul Dan Tanasă și pesedistul Daniel Ghiță, kickboxerul de casă al soților Pandele, în ziua prezentării bugetului-dezastru


VIDEO. Înjurăturile, injuriile și temele minore ale extremiștilor AUR-Șoșoacă ajută USL-ul! Diversiunea maghiară creată, umăr la umăr, de auristul Dan Tanasă și pesedistul Daniel Ghiță, kickboxerul de casă al soților Pandele, în ziua prezentării bugetului-dezastru

Întregul parcurs politic al UDMR stă sub semnul unor alianțe/încârdășiri puțin spus oportuniste și josnice, pe care electoratul tradițional ar trebui să le sancționeze aspru în lumina dramaticului incident de la Oderheiu Secuiescu. Ca să nu mai vorbim de faptul că fundațiile unor membri de frunte ai formațiunii sunt finanțate cu sume colosale de puterea autocrată de la Budapesta. 

Forțele finanțatoare de la Budapesta urmăresc însă exact genul de incidente de marți seară când mai mulți parlamentari AUR, dominați fizic și vocal de pesedistul Daniel Ghiță, un agramat suveranist apropiat al cuplului Pandele-Firea, s-au năpustit asupra parlamentarilor UDMR jignidnu-i, acuzându-i că miros a băutură și cerându-le, printre altele, să plece în țara lor, sau spunându-le repetat un lucru de domeniul evidențelor, doar pentru a zgândări securistic, așa cum s-a mai întâmplat în ultimele decenii, coarda naționalistă: Ardealul este pământ românesc! 

Pe lângă că este de un extremism grețos (care este „țara” unui cetățean român de etnie maghiară?), incidentul ajută PSD, distrăgând atenția de la anomaliile conținute de bugetul pe 2024 (cu un deficit uriaș, 6,4%) propus de useliști și trecut ca vântul prin comisiile parlamentare, buget la care au fost depuse nu mai puțin 20.400 de amendamente. (Doar 962 dintre acestea au fost admise și fiecare parlamentar are la dispoziție, miercuri, un minut pentru a-și susține amendamentul.)

„Miroși a pălincă, mă. Bă, mirosiți a băutură!”, le-a spus Dan Tanasă parlamentarilor de la UDMR. VIDEO la finalul textului.

„Trădători ordinari! Bă, vă plângeți în Harghita că urșii intră peste voi. Ați tăiat pădurile”, le-a mai spus Tanasă. 

„Aicea m-am născut și sunt acasă!”, i-a răspuns un udemerist lui Ghiță care acuzase „ne luați banul și ne furați teritoriul”. 

Ghiță a continuat naționalismele pe pagina personală de Facebook unde a cerut, într-o postare, reducerea numărului de parlamentari UDMR la nivelul celorlalte minorități (uitând sau habar neavând că PSD-ul din care face parte și aliatul PNL i-au ajutat adesea pe udemeriști să obțină voturi în județe fără cetățeni de etnie maghiară, prin direcționarea voturilor unor cetățeni români).  

Daniel Ghiță: 

„Ieri, câțiva deputații de la UDMR erau băuți ( miroseau au pălincă ! ) în Parlamentul Românieii!! Fără să le zică cineva ceva au început să ne facă semne și să-l jignească pe Dan Tănasa, invitându-ne la bătaie! Era o provocare, cu un tupeu maxim! 

Au  provocat cu slogane:” Transilvania nu este România  “ și “ Transilvania este pământ unguresc!” Vă dați seama cât tupeu ? Ca eu nu sunt ardelean. Așa și ? Tot român sunt! 

Nu accept așa insultă gravă pe teritoriul României, direct în Parlamentul României! 

Noi, nu am înjurat, nu am vorbit urât, cred ca se aude pe toate înregistrările! 

Cei din Israel sunt patrioti cu războiul din Gaza, dar noi nu avem voie să ne apărăm demnitatea  și teritoriul în Parlamentul României ? Suntem jigniți în Parlament, iar noi trebuie să acceptăm ?

Nu, nu permit nimănui să insulte România în Parlamentul României! De aceea trebuie discutat, să reduceam numărul deputaților de la UDMR, în egalitate cu toate minoritățile. Noi nu avem parlamentari în Ungaria, nu jignim ungurii. Am prieteni de etnie maghiară. Avem deputații în UDMR  care instigă la ură și discriminare rasială. 

Putem trăi toți în pace și liniște, așa cum am trăit până acum. Transilvania a fost și este pământ românesc! Nihil Sine Deo”

Deputatul USR Ionuț Moșteanu, martor ocular, a negat că parlamentarii UDMR i-ar fi provocat pe Ghiță și pe tovarășii de la AUR: „Acolo a fost o șarjă a unor colegi de Parlament care sunt xenofobi notorii și Giță, și Dan Tănasă și s-au dus spre cei de la UDMR. I-am calmat cu vorbă bună, mai greu, nervii erau întinși…A început totul după ce au luat cuvântul pe timpii  UDMR de la dezbaterea bugetului de stat. Au tot strigat la ei în timp ce vorbeau. Tănasă tot timpul strigă la UDMR-iști, are ceva de împărțit. Și Ghiță, ei au mereu meciul lor cu UDMR-ul și cu maghiarii din România”. 

Anterior incidentului cu AUR-UDMR - Ghiță, liderul AUR, „scriitorul” George Simion, și fosta sa colegă Diana Șoșoacă au avut un schimb de replici suburbane, clinciuri  pe care le apreciem ca fiind, de asemenea, în folosul partidelor de la guvernare pentru că le fac să pare frecventabile atâta timp cât opoziția are mai multe să-și reproșeze ei înseși decât USL-ului, iar contestările punctuale pe deciziile catastrofale ale coaliției de guvernare sunt acoperite de injurii, înjurături și teme minore.

Nicio vorbă depre Ciolacu și Ciucă transformă România în raiul evazioniștilor! Parlamentul a votat legea celor doi useliști care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro

Dan Tanasă, la Antena3, alături de propagandistul Mihai Gâdea, înainte de a deveni membru AUR



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.