VIDEO. Marcel Ciolacu îi scapă pe evazioniști de și din pușcărie, mințind cu nerușinare! Premierul PSD susține că nu iese nimeni din închisoare, deși legea penală mai favorabilă este retroactivă!


VIDEO. Marcel Ciolacu îi scapă pe evazioniști de și din pușcărie, mințind cu nerușinare! Premierul PSD susține că nu iese nimeni din închisoare, deși legea penală mai favorabilă este retroactivă!

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a atras atenția, miercuri seară, la Digi24, că legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă privind dezincriminarea evaziunii fiscale sub un milion de euro este suspectă de a fi cu „dedicație” atâta vreme cât se aplică retroactiv, deci îi privește și pe cei aflați în pușcărie sau în curs de condamnare. 

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, minte, așadar, atunci când spune că „nu iese nimeni din închisoare” sau habar nu are (puțin probabil).

„Legea penală mai favorabilă este retroactivă”, atrage atenția și jurnalistul de investigații Virgil Burlă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„O invitație la furt, asta au votat iresponsabilii social democrați și liberali din Parlament. Sub pretextul combaterii evaziunii fiscale, Ciolacu și Ciucă au dezincriminat evaziunea fiscală. 

Cei care fura între 100.000 de euro și 1 milion de euro, sunt prinși dar înapoiază banii scăpa cu o amendă. Cei care nu sunt controlați, ne salută din mers. E noaptea minții. Evaziunea fiscala va fi noul sport național”, mai scrie Burlă într-o altă postare

„Mai mult, DNA va ancheta faptele de evaziune mai mari de 10 milioane de lei. Corupția să mai aștepte.

Scad pedepse, termenul general de prescriere a faptelor nu trebuie sa depășească 10 ani, prejudiciul va fi calculat de un expert agreat de inculpat.

Legea o sa fie atacată la CCR, dar nu mă miră dacă va trece având în vedere alți iresponsabili teleghidați care dorm în jilțuri”, a mai comentat jurnalistul.

PODUL a scris AICI despre legea inițiată de Ciucă și Ciolacu.

Miercuri, premierul Ciolacu a venit cu noi precizări, minciuni sau pure aberații:

„Nu scapă nimeni de închisoare. În primul rând, nu iese nimeni din puşcărie. În al doilea rând, în proiectul meu şi al domnului preşedinte Nicolae Ciucă, nu ştiu dacă dumneavoastră ştiaţi, dar m-aş fi aşteptat ca presa să facă la momentul respectiv totuşi un caz din asta, DIICOT şi DNA nu mai aveau competenţe. DIICOT, care se ocupă de crimă organizată şi de grup infracţional organizat. Eu ştiu că, de obicei, la evaziune fiscală este un grup organizat. Sunt mai multe, că nu poate unul singur să facă toată evaziunea. Cineva s-a ocupat în trecut, şi n-am auzit pe nimeni, n-am auzit presa spunând că DIICOT nu mai are competenţe. Noi am introdus acele competenţe. Am introdus majorări până la 15 ani pentru evaziunea la TVA, lucru care este şi la nivelul Uniunii Europene. S-a venit cu două amendamente de modificări. Nu iese nimeni din nicio închisoare, pentru că nicio lege nu este retroactivă”.

El a mai explicat că nu a fost iniţiatorul, ci este „un amendament venit de la grupurile parlamentare”. 

„Dezincriminarea faptelor nu există. Respectivul a încălcat legea, iar a doua oară când încalcă legea se duce la puşcărie. Eu nu sunt nici judecător, nici procuror. Eu nu am fost iniţiatorul şi este un amendament venit de la grupurile parlamentare. Nu sunt nici judecător, nici procuror, nu mă interesează să bag pe nimeni la puşcărie, fiindcă eu nu mă ocup cu aşa ceva, ci responsabilitatea mea este aceea de a face un buget sustenabil. Pe mine mă interesează banii pe care trebuie să ni-i dea înapoi, cu toate majorările”, a mai spus premierul PSD. 

Vedeți video de la minutul 9:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.