”Neuitându-i vom Dăinui!”. Istoricul Cornel Jurju ne dă două vești bune în prag de Crăciun. Dedicat recuperării memoriei grupării Șușman de la Răchițele, proiectul ”Versantul Partizanilor” a intrat în line dreaptă! Află noutățile


”Neuitându-i vom Dăinui!”. Istoricul Cornel Jurju ne dă două vești bune în prag de Crăciun. Dedicat recuperării memoriei grupării Șușman de la Răchițele, proiectul ”Versantul Partizanilor” a intrat în line dreaptă! Află noutățile

Istoric, scriitor și președinte al Clubului Monarhiștilor Clujeni, Cornel Jurju ne dă două vești bune în prag de Crăciun. Mai exact, Clubul Monarhiștilor Clujeni și Administrația Parcului Natural Apuseni au semnat un parteneriat în vederea realizării a două obiective memorial-turistice: traseul tematic ”Calea Partizanilor” și reconstruirea unui adăpost montan folosit de luptătorii anticomuniști conduși de Teodor Șușman seniorul. 

De asemenea, Comisia de Urbanism a CJ Cluj a avizat favorabil proiectul vizând reconstruirea casei familiei Șușman în Răchițele, aceasta urmând a avea funcția de memorial destinat grupării de rezistență armată.

susman-tanar-ok
(Partizanul martir Teodor Șușman seniorul)

Amintim că, recent, Cornel Jurju a anunțat și faptul că decidenții acestui proiect esențial au reușit să recupereze o parte din lemnul original al casei Șușman, odinioară lucrat chiar de mâna lui Teodor Șușman seniorul. Acest veritabil miracol a fost posibil prin mărinimia unui tânăr antreprenor, care a descoperit originea lemnelor și le-a donat proiectului – detalii AICI

În cele ce urmează vă prezentăm în integralitate anunțul pe care istoricul Cornel Jurju l-a postat pe Facebook: 

”Neuitându-i vom Dăinui!

Acum, de Crăciun au venit două vesti bune, dătătoare de speranță pentru ‹Versantul Partizanilor din Apuseni›.

La începutul săptămânii, Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni a semnat un Acord de Parteneriat cu Administrația Parcului Natural Apuseni, instituție condusă de domnul director Alin Moș. Parteneriatul dorește să faciliteze realizarea a două inedite obiective memorial-turistice: traseul tematic ‹Calea Partizanilor› și reconstrucția unui adăpost montan folosit de Grupul ‹Șușman›.

Astăzi, 21 decembrie, Comisia de Urbanism a Consiliului Județean Cluj, condusă de domnul arhitect Claudiu Salanță, a avizat favorabil Studiul de Oportunitate privitor la realizarea Ansamblului Memorial ‹Șușman› de la Răchițele.

Susman_Teodor_junior
(Partizanul martir Teodor Șușman juniorul)

Amintim ca proiectul ‹Versantul Partizanilor din Apuseni› urmărește să omagieze memoria moților care la jumătatea secolului al XX-lea s-au ridicat eroic împotriva totalitarismului comunist, făptuind una dintre cele mai dramatice și tulburătoare pagini din istoria recentă a românilor”.

Urmăriți AICI pagina de Facebook a proiectului ”Versantul Partizanilor”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.