VIDEO. Legăturile lui Andrei Diaconescu, cofondator al One Properties, cu gașca infracțională a Elenei Udrea. Cumnatul său, ex-deputatul infractor PDL Alin Trășculescu, a fost prins luând mită pe care susținea că o împarte cu cea mai influentă blondă din partid


VIDEO. Legăturile lui Andrei Diaconescu, cofondator al One Properties, cu gașca infracțională a Elenei Udrea. Cumnatul său, ex-deputatul infractor PDL Alin Trășculescu, a fost prins luând mită pe care susținea că o împarte cu cea mai influentă blondă din partid

Andrei Diaconescu este unul dintre cofondatorii miliardari ai mega-companiei de imobiliare One Properties, care a cerut și chiar a obținut, într-o primă instanță, dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul după ce ong-ul a încercat să împiedice, pe cale legală, implementarea unui proiect imobiliar în cartierul Floreasca. 

Context. Siderant! Rechinii imobiliari au obținut în instanță dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul! Mega-dezvoltatorul „One Properties”, care a umplut capitala de construcții hidoase și aglomerate, a reușit, până acum, să distrugă mai multe ONG-uri care îi reclamau abuzurile din zona imobiliară

Celălalt cofondator este Victor Căpitanu, în vârstă de 44 de ani. 

Diaconescu este cu patru ani mai în vârstă decât colegul său și dezvăluie, într-un interviu acordat „maestrului” Ion Cristoiu, Coroiu pe numele său de sursă a Securității, că vorbește limba greacă la perfecție, pentru că o mare parte din adolescență și tinerețe a petrecut-o în Grecia, unde tatăl său, Grigore Diaconescu, diplomat de profesie, a fost atașat comercial între 1990 și 1997. VIDEO la finalul textului. 

Cel mai probabil, Diaconescu senior era în relații strânse cu noul regim bolșevico-kaghebist instalat la București, după confiscarea Revoluției, cu ajutor și consiliere direct de la Moscova. Și cel mai probabil, având în vedere că Ion Iliescu nu a intenționat și nici a întreprins schimbări profunde în sistem, planul fiind doar anihilare a lui Nicolae Ceaușescu, nu a regimului comunist în sine, diplomatul Diaconescu provenea din vechiul eșalon de diplomați comuniști care erau, după cum afirma generalul Ion Mihai Pacepa, majoritatea „ofițeri deplin conspirați”. Adică securiști.

„În 1972, Ceaușescu a împuternicit DIE să încadreze ca ofițer deplin conspirat orice salariat al MAE și MCE (Ministerul Comerțului Exterior, n.red.). Spionajul și diplomația trebuie să fie într-o singură mână, predica Ceaușescu”. (Ion Mihai Pacepa, Orizonturi Roșii, p. 35, Humanitas, 2019). 

Un aspect și mai interesant al încrengăturilor familiale ale lui Andrei Diaconescu (care ar fi putut să-i decidă traseul de miliardar prin conexiuni politice de prim rang) e faptul că sora lui, Anamaria (sau Ana Maria) Diaconescu, în prezent directoarea Camerei de Comerț Româno-Elene, este soția lui Alin Trășculescu, fostul lider al PDL Vrancea, condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupție. 

Frații Andrei și Anamaria Diaconescu sunt în relații apropiate, nășindu-și unul altuia copiii, iar fostul pedelist Trășculescu era considerat, acum zece ani, membru influent al găștii pușcăriașei Elena Udrea. 

Foto jos de la botezul unuia din copiii lui Trășculescu:

Sursa foto: Ziarul de Vrancea

Prinderea și condamnarea lui Trășculescu

Pe 10 octombrie 2012, Alin Trăşculescu a fost reţinut după ce procurorii l-au prins în flagrant pe Valeriu Marian Calotă, mâna sa dreaptă, în timp ce primea 50.000 de lei de la un denunţător, bani care îi erau destinați parlamentarului PDL. În schimbul banilor (care erau doar o mică parte din suma finală de 150.000 de euro cerută de pedelist), Trăşculescu se angaja să intervină la Ministerul Dezvoltării (condus de Elena Udrea până în februarie 2012), pentru ca firma denunțătorului să primească contracte de la stat. Ziarele din Vrancea de la acea vreme scriau că era de notorietate în județ că Trăşculescu cerea șpăgi firmelor abonate sau doritoare de contracte pe bani publici, susținând că le împarte cu Udrea. Și presa centrală a menționat, prin 2012, că numele lui Udrea apare în dosarul lui Trăşculescu. Udrea a negat însă orice legătură cu Trăşculescu, iar acesta și-a asumat ulterior întreaga vină sau, în orice caz, nu a menționat nimic legat de Udrea sau alți șefi de la București. În mafie, de regulă, protejarea capilor organizației se soldează cu răsplătirea generoasă a celor care nu dau pe goarnă.

În martie 2016, Trăşculescu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, pedeapsa fiindu-i redusă de la şapte ani, cum decisese iniţial Tribunalul București.

Trășculescu (centru), Emil Boc (stânga), Elena Udrea (dreapta)

Un alt fost pedelist notoriu intră în schemă

One Properties ia ființă în anii în care Traian Băsescu și gașca pedelistă erau la apogeul puterii politice și economice în România, ani în care se dau tunuri imobiliare de proporții. 2007 mai exact. Cei mai mulți dintre politicienii lui Băsescu, în frunte cu Adriean Videanu, înregistrează salturi financiare spectaculoase combinând afacerile cu politica, în vreme ce infractori ca Puiu Popoviciu, ginerele sinistrului comunist Ion Dincă zis Te-leagă, erau considerați „One Properties” ai acelor vremuri. Construiau în draci și pe lux, exclusivisme pentru cei mai bogați dintre români. 

Coincidență? Anul acesta, One United Properties a cumpărat de la fostul pedelist de marcă Adriean Videanu, deputat FSN de Teleorman în primul Parlament de după 1989 și fost primar al Capitalei din partea PDL, un teren de 44.800 de metri pătrați în valoare de 35 de milioane de euro, în Şoseaua Progresului (Trafic Greu) nr. 56-80, în sectorul 5 al Capitalei (la intersecția cu 13 Septembrie). 

Captură a unui articol apărut în presa locală despre nunta pedelistului Trășculescu. În dreapta jos, Trășculescu este cu soții Videanu, Adriean și Miorița

În anii privatizărilor intense, Videanu și soția Miorița, deveniți și ei „privatizați”, au cumpărat o bucată din terenul pe care se afla fabrica Vulcan, pentru care au plătit un preț minuscul (patru dolari metrul pătrat după unele dezvăluiri de presă mai vechi). 

Firma celor doi, Titan-Mar SA, a funcționat mult timp pe respectivul teren a cărui valoare și dimensiune a crescut constant în timp, datorită poziției relativ centrale, dar și datorită conexiunilor politice și influenței lui Videanu. 

Platforma industrială Vulcan a devenit uşor-uşor o proprietate exclusivă Titan-Mar SA, relata jurnalul.ro, în 2010. Videanu visa încă de pe atunci să construiască un cartier rezidențial care să-i aducă milioane și a lucrat neobosit pentru asta, ignorând sau chiar încălcând legi și obținând decizii dubioase în instanță atunci când intra în coliziune cu companii ale statului, în vreme ce pe alți proprietari din zonă i-a convins sau chiar „determinat” să vândă. O situație incredibilă s-a petrecut cu linia ferată care trecea pe la marginea terenul lui Videanu și care era, de fapt, a CFR-ului, situație nedescurcată nici până în ziua de azi, deși Consiliul General i-a dat undă verde latifundiarului PDL să construiască acolo inclusiv blocuri de 35 de etaje. Proiect One Properties jos:

Jurnalul.ro: „Concret, e vorba despre patru linii de cale ferată pe care Mioriţa Videanu, în calitatea sa de director al Titan-Mar, a decis să le dezafecteze. Videanu însuşi a trecut prin CGMB, în 2006, Hotărârea 271 cu privire la dezafectarea acestor linii de cale ferată. La poziţia 8 figurează chiar linia care-l încurca pe Videanu, dar documentul indică însă ca proprietar pe CFR SA, şi nu pe Titan-Mar SA.

Pentru a-şi apăra punctul de vedere cu privire la legalitatea deciziei de desfiinţare, Videanu a trimis la redacţia Jurnalului Naţional o decizie a unei instanţe de judecată, care respinge un demers al CFR SA, cu privire la recunoaşterea acelei proprietăţi. Demersul CFR SA a fost respins de instanţă, pentru că ar fi fost... tardiv”. 

În 2019, în mandatul Gabrielei Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care permite construcția - pe terenul de aproape cinci hectare de la intersecția Căii 13 Septembrie cu Șoseaua Progresului – a unui cartier cu blocuri de locuit și clădiri de birou (cinci dintre acestea fiind turn cu 35 de etaje), în ciuda faptului că ar exista cel puțin 80 de acțiuni deschise în justiție în jurul terenurilor din zonă, inclusiv CFR având, la acel moment, un proces îndreptat împotriva Titan Mar. Detalii AICI

CITEȘTE ȘI: ONG-urile dezvăluie cum acționează mafia imobiliară. „One United Properties te cumpără sau te ucide!” / Mega-dezvoltatorul imobiliar a împrumutat zeci de milioane de euro de la o bancă condusă de un apropiat al lui Vladimir Putin

Mai jos, proiectul „One Cotroceni”. Partea din dreapta imaginii este aproape finalizată.

Video mai jos, „maestrul” Ion Cristoiu, sursă a Securității sub numele de cod „Coroiu”, intervievându-l pe miliardarul Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.