VIDEO. Șeful ANPC îi ironizează pe cei care au „dezgropat” trecutul de interlop al amicului său de la Ferma Dacilor / „Să se discute și la nivelul bisericii pentru a fi eliminate spovedania și iertarea păcatelor”


VIDEO. Șeful ANPC îi ironizează pe cei care au „dezgropat” trecutul de interlop al amicului său de la Ferma Dacilor / „Să se discute și la nivelul bisericii pentru a fi eliminate spovedania și iertarea păcatelor”

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, un dubios infatuat și slugarnic cu politicienii PSD aflați la putere, a postat un mesaj dezgustător pe pagina sa de Facebook, jelind nenorocirea care s-a abătut asupra familiei amicului său interlop de la Ferma Dacilor și ironizând caustic faptul că în spațiul public au apărut informații despre trecutul infracțional al acestuia. 

„Odată ce ai furat cireșe în copilărie nimic și nimeni nu te va putea vreodată ierta”, a aberat Constantinescu adăugând sarcastic „mă întreb de ce nu se demarează o modificare a constituției și a codului penal pentru ca tâmpeniile făcute la un moment dat în viață să devină o condamnare pentru tot restul existenței. Să se discute și la nivelul bisericii pentru a fi eliminate spovedania și iertarea păcatelor”

PODUL a scris, marți, despre faptul că Horia Constantinescu lăudase, tot într-o postare pe Facebook, mâncarea și afacerea de la Ferma Dacilor, cu doar două luni înaintea tragediei din dimineața de 26 octombrie (când un incendiu devastator a mistuit principalele corpuri de clădire ale pensiunii din satul Tohani, Prahova, omorând și mai mulți oameni. Detalii AICI). 

O vină deloc neglijabilă în această tragedie o au autoritățile din Prahova care nu au luat măsurile legale atunci când în urma cotroalelor au descoperit că localul nu avea autorizație de securitate la incendiu. Au acceptat o masă oferită de proprietar și au închis ochii. La fel a procedat și DNA care deschisese un dosar pentru presupuse fapte de corupție. Detalii AICI.

Iar indivizi ca Horia Constantinescu, plasați în funcție publice cheie în statul român în virtutea unor cârdășii politice, nu fac decât să minimizeze infracționalitatea și gravitatea unor fapte penale (fie și ele din trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat) generatoare de averi ilicite cu care se fac apoi afaceri la fel de dubioase. Dincolo de verificările ISU și ANPC, de ce autoritățile statului nu l-au întrebat niciodată pe „prietenul din copilărie” al lui Horia Constantinescu de unde a avut bani pentru achiziționarea a 40 de hectare de teren în Prahova și de investiți de sute de mii de euro, asta după o afacere ratată la Mizil (piscină de lux) în care se lăuda, cu ani în urmă, că investise 700.000 de euro?

Redăm integral postarea în care șeful ANPC își manifestă nemulțumirea că în spațiul public s-a invocat activitatea infracțională a lui Cornel Dinicu, patronul prin interpuși a Fermei Dacilor (nu el apare în actele firmei): 

„Aș fi vrut să scriu un mesaj lung legat de nenorocirea de la Mizil. 

Nu pot spune decât: Dumnezeu să îi ierte pe cei care au pierit în incendiu!

De la ce am mâncat eu acolo și promovarea produselor românești până la incendiu numai în mintea unora pot fi făcute legături.

Nu știu câți dintre dumneavoastră atunci când mâncați într-un local cereți toate autorizațiile.

A mi se transfera vina altor autorități numai pentru că dă bine mi se pare jenant.

Mă cutremură gândul că și la nivelul altor locații promovate se pot întâmpla lucruri neprevăzute și să devin țapul ispășitor.

Mă întreb de ce nu se demarează o modificare a constituției și a codului penal pentru ca tâmpeniile făcute la un moment dat în viață să devină o condamnare pentru tot restul existenței.

Să se discute și la nivelul bisericii pentru a fi eliminate spovedania și iertarea păcatelor.

Reintegrarea în societate trebuie de asemenea eliminată și trecut negru pe alb faptul că odată ce ai furat cireșe în copilărie nimic și nimeni nu te va putea vreodată ierta.

Nu există condamnare mai mare ca aceea de a îți îngropa propriul copil.

Îmi este greu să cred că cineva ar fi putut accepta aceste riscuri expunându-și propria familie.

Nu știu pentru ce ar trebui să mă scuz eu?!

Că în urmă cu 30 de ani îmi făceam prieteni fără să consult înainte globul de cristal și să aflu ce urmează să facă aceștia în viață?!

Că m-am oprit să mănânc jumări fără să iau în calcul trecutul celui care le produce?!

Că am promovat un producător local și produsele acestuia?!

Ar trebui probabil construit un lagăr unde să fie trimiși toți cei care la un moment dat au făcut tâmpenii mai mari sau mai mici!

Cornel Dinicu își va îngropa unul dintre copii! Este cea mai mare condamnare și pedeapsă!Dumnezeu să îl odihnească și să dea putere părinților.

Tot Dumnezeu în mărinimia lui să ierte și să-i protejeze pe toți cei care au pierit in incendiu!

Eu voi continuați să vin la birou la aceleași ore și să-mi fac treaba exact așa cum trebuie!

Nu am să îmi reproșez nimic și doar mă cutremură gândul legat de nenorocirea de la Mizil!”

Într-o intervenție la Antena 3, Constantinescu spunea că și fiul său urma să ajungă de sărbători la Ferma Dacilor. 

„Nu prea cer actele cunoscuților în legătură cu afacerile lor. Știu că era o afacere de familie din care și el făcea parte și nu cred că sunt singurul care știa acest lucru. Ne-am cunoscut când eram copii. Dacă luăm în calcul că am 49 de ani, scădem vreo treizeci și, înseamnă că eram efectiv copii.

Nu m-am uitat după așa ceva la acel moment (după stingătoare sau detectoare de fum). Nu mi se părea o locație ce ar putea fi expusă unei astfel de situații. Vă pot spune un lucru care acum mă cutremură. Luam în calcul cu fiul meu să ajungem acolo între sărbători. În această dimineață discutam acest lucru, înainte să se întâmple nenorocirea.

Ca părinte, să te gândești că îți poți vedea copilul carbonizat, nu știu dacă poate exista o condamnare mai puternică decât asta”, a spus Horia Constantinescu. 

Și polițistul Marian Godină a criticat, într-o postare pe Facebook, preocupările de „influencer” ale șefului ANPC: 

„Acest domn și-a luat pur și simplu ANPC pe persoană fizică. Face live-uri, publică constant pe fb isprăvile sale și, mai nou, în calitate de președinte ANPC merge la restaurante și le face adevărate reclame gratuite. (sau nu?)

Mă întreb cum se mai pot duce subalternii dumnealui în control la crâșmele pe care chiar șeful le-a promovat? Sau ce zic ceilalți patroni de restaurante care funcționează legal și nu au norocul să fie promovați de șeful ANPC? 

Explic în video de mai jos de ce acest domn se află într-un real conflict de interese.” VIDEO mai jos:



PODUL a scris de mai multe ori, în ultimii ani, despre președintele dubios al ANPC, naș de cununie și partener de afaceri al lui Andrei Năstase, fiul fostului premier pușcăriaș Adrian Năstase.

PODUL, mai 2022: „Horia Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, istoric și sociolog marxist care a contribuit la instaurarea comunismului în România, fost președinte al Marii Adunări Naționale. Miron Constantinescu este cel care a încercat să-l răstoarne pe Gheorghe Gheorghiu Dej, în 1956, după ce Hrușciov a denunțat staliniștii.

Lumea a auzit despre el în urmă cu câțiva ani, din cauza unor ieșiri comportamentale și temperamentale cel puțin stranii în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Pesedistul a reușit să-și construiască o imagine de „comisar Cattani” de Constanța pe când era șeful protecției consumatorului de acolo, prin scandaluri sau descinderi spectaculoase, la braț cu presa, în unități comerciale cărora le ardea amenzi usturătoare sau le suspenda activitatea. Măsurile sale au fost adesea contestate de comercianți care le calificau abuzive și chiar de colegi de partid care i-au atras atenția că misiunea sa este să corecteze activitățile comerciale care nu respectă legea, nu să vizeze falimentarea unor afaceri.

La nunta lui Valentin Dragnea din vara lui 2018 de la Snagov, Horia Constantinescu s-a întronat pe scaunul din față al unui bolid care avea discret însemnele grafice ale clubului Bonton, deținut de finul Andrei Năstase. De pe geamul bolidului, Horia Constantinescu a aruncat, strâmbându-se dezgustat la protestatarii care le urau nuntașilor pesediști tradiționalul „la pușcărie” , un plic gol în care aceștia să-și pună probabil „banii de la Soros” – manipularea odioasă folosită de coaliția mafioată PSD-ALDE împotriva celor ieșiți în stradă ca să oprească asaltul „politicienilor” asupra justiției. 

El a fost instalat în fruntea ANPC în luna august 2019, la propunerea Vioricăi Dăncilă, și demis câteva luni mai târziu de premierul de atunci Ludovic Orban. A revenit în funcție la scurt timp după formarea actualei coaliții de guvernare PSD-PNL-UDMR, în ciuda imaginii și comportamentului său de interlop”. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.