VIDEO. Marcel Ciolacu l-a demis pe Mihai Dodu, secretarul de stat care a refuzat să-l declare revoluționar de Buzău cu rol determinant în decembrie 1989 / Deciziile juste ale lui Dodu i-au vizat și pe alți falși revoluționari care s-au coalizat împotriva lui și i-au dat de înțeles că poate plăti chiar cu viața


VIDEO. Marcel Ciolacu l-a demis pe Mihai Dodu, secretarul de stat care a refuzat să-l declare revoluționar de Buzău cu rol determinant în decembrie 1989 / Deciziile juste ale lui Dodu i-au vizat și pe alți falși revoluționari care s-au coalizat împotriva lui și i-au dat de înțeles că poate plăti chiar cu viața

Jurnalistul Alex Dima publică pe pagina sa de Facebook decizia premierul PSD Marcel Ciolacu de a-l demite din funcția de secretar de stat pe Mihai Dodu, fiu de erou martir al Revoluției din decembrie 1989 și cel care a solicitat reanalizarea documentului de revoluționar emis pe numele liderul PSD. 

În urma analizei solicitate de Dodu s-a stabilit că Ciolacu, deținător al unui certificat de revoluționar (simplu), nu poate intra în posesia unui certificat de luptător cu rol determinant. Cum premierul nu a renunțat la luptă și a dat secretariatul de stat în judecată, practic, prin decizia de miercuri noapte, liderul PSD a înlăturat un obstacol important în obținerea mult-visatului certificat de luptător cu rol determinant, act care i-ar aduce uriașe beneficii materiale, după unele estimări fiind vorba de 40.000 de euro, plăți retroactive plus alte beneficii materiale. Recorder a tratat pe larg subiectul AICI

Mihai Dodu (foto sus și jos) este fiul eroului Daniel Dodu, ucis în Revoluția din decembrie 1989, nu are apartenență politică și a fost numit în funcție, în aprilie 2023,de fostul premier Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu l-a numit în fruntea Secretariatului pentru Revoluționari pe un traseist din partidul lui Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu / Marian „Ceaușescu” critică schimbările decise de liderul PSD care a demis un secretar de stat onest pentru a oferi funcția unei „marionete”: „Pentru a câta oară Revoluția e confiscată de falșii revoluționari și escroci?”

Așadar, în iunie 2023, o comisie a Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în Perioada 1945-1989 reanalizează cazul „revoluționarului Ciolacu” și decide – cu voturi de 4 la 1 - că premierul PSD nu îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru a fi beneficiarul unui certificat de „Luptător cu Rol Determinant” (motiv pentru care nu va beneficia nici de indemnizație de 2020 net pe lună). 

„În urma verificărilor înscrisurilor din dosarul administrativ, comisia constată că, în perioada 14-22 decembrie 1989, domnul Ion Marcel Ciolacu nu a îndeplinit condiția cumulativă de a ocupa și apăra obiectivele de importanță deosebită care au aparținut regimului totalitar, în localitățile în care în urma acestor acțiuni și confruntări au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului, respectiv ora 12:10, motiv pentru care Comisia respinge cererea LRD (luptător cu rol determinant) cu numărul 6725/02.04.2022, cu majoritate de voturi”, precizează comisia în procesul -verbal al ședinței din 22.06.2023. 

PODUL a scris AICI

Alex Dima: „Noaptea ca hoții.

În aceasta seară, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Mihai Dodu din funcția de secretar de stat al Secretariatului pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

Secretariatul de stat deține arhiva cu dosarele revoluționarilor.

Dodu a fost numit secretar de stat în aprilie și una dintre primele masuri luate a fost să-i retragă lui Marcel Ciolacu certificatul care îi acorda titlul de luptator cu rol determinant în Revoluție. Decizia a fost bazată pe documentele găsite în arhivă.

Marcel Ciolacu a dat în judecată Secretariatul de Stat condus de Dodu. Primul termen în instanță este pe 11 ianuarie 2024.

Acum câteva săptămaâni am realizat un material despre falși revoluționari în care Dodu spunea ca se teme pentru viața lui. Se temea și că o să fie demis înaintea termenului în care urma să se lupte cu premierul în instanță. A avut dreptate. A fost demis în această seară (miercuri seară, n.red).”

Mai jos investigația realizată de „România, te iubesc” cu privire la cei care au transformat Revoluția într-o mega-afacere cu interese și încrengături financiare și politice atât de strânse încât cine vrea să facă ordine în „furăciunile” (termen folosit chiar de un funcționar intervievat de Alex Dima) comise prin intermediul Secretariatului de stat pentru Revoluționari este în pericol de moarte. 

Ciolacu nu este singurul „revoluționar” care a rămas fără certificat în mandatul lui Dodu, deciziile acestuia producând panică în rândul unor asociații de revoluționari care, temându-se că igienizarea impusă de noul secretar de stat le va afecta înfruptarea din banii statului, au cerut schimbarea lui din funcție. „O delegație de președinți de asociații care au făcut certificate pe bandă rulantă, adică și-au bătut joc de demnitatea de a fi revoluționar, s-a dus la PSD azi dimineață și a cerut schimbarea mea pe motiv că eu umblu la dosare”, declara, pentru Libertatea, Mihai Dodu în luna iunie.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.