Coreea de Nord se pregătește de război cu Coreea de Sud. Despotul comunist Kim Jong-Un anunță că nu mai vrea ”împăcarea” și ”reunificarea”


Coreea de Nord se pregătește de război cu Coreea de Sud. Despotul comunist Kim Jong-Un anunță că nu mai vrea ”împăcarea” și ”reunificarea”

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un a încheiat anul amenințând Seulul cu atacuri nucleare și anunțând că nu va mai căuta reconcilierea și reunificarea cu Coreea de Sud, din cauza „situației de criză persistentă incontrolabilă”, care, spune el, a fost declanșată de Seul și Washington. 

De asemenea, el a dat ordine pentru construirea unui arsenal militar destinat războiului care „poate izbucni în orice moment” în peninsulă, a informat duminică presa de stat nord-coreeană. 

Toate aceste declarații au fost emise în timpul unei cuvântări-fluviu ce a survenit după cinci zile de întâlniri la vârful partidului unic, în care s-a stabilit politica militară și economică a țării-lagăr pentru anul 2024. 

Kim a anunțat că, în cadrul dezvoltării militare pentru 2024, se are în vedere și lansarea a trei sateliți spion, construirea de drone fără pilot și dezvoltarea capacităților de război electronic, precum și consolidarea forțelor nucleare și de rachete, potrivit Agenției Centrale de Știri din Coreea (KCNA). 

Toate acestea vin după ce Phenianul a lansat, anul acesta, cu succes, un satelit de recunoaștere, și-a consacrat statutul de putere nucleară în constituția sa și a testat cea mai avansată rachetă balistică intercontinentală (ICBM) pe care o deține. Așa fiind, tiranul comunist a acuzat Statele Unite că reprezintă „diverse tipuri de amenințări militare” și a ordonat forțelor sale armate să mențină „capacitatea copleșitoare de răspuns la război”, potrivit agenției de știri KCNA. 

"Un război poate izbucni în orice moment în Peninsula Coreeană din cauza mișcărilor nesăbuite ale inamicilor de a ne invada”, a insistat Kim, făcând probabil referire la prezența unui submarin nuclear american în orașul-port sud-coreean Busan și a unor bombardiere cu rază lungă de acțiune B 52, în contextul exercițiilor militare cu forțele japoneze și sud-coreene. Anterior, Coreea de Nord a descris desfășurarea armelor strategice ale Washingtonului (în prima parte a lunii decembrie) în Peninsula Coreeană drept „mișcări provocatoare de război nuclear intenționat”

„Trebuie să răspundem rapid unei posibile crize nucleare și să continuăm să accelerăm pregătirile pentru pacificarea întregului teritoriu al Coreei de Sud prin mobilizarea tuturor mijloacelor și forțelor fizice, inclusiv a forței nucleare, în caz de urgență”, a conchis Kim Jong-un – sursa AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.