Un proiect pentru Dreapta, în 2024: adoptați urgent euro, concediați-l pe turnătorul Isărescu de la BNR


Un proiect pentru Dreapta, în 2024: adoptați urgent euro, concediați-l pe turnătorul Isărescu de la BNR

De ce euro? Pentru un motiv simplu: lăsăm PSD fără posibilitatea furtului, cu ajutorul lui Mugur Isărescu, eternul șef al BNR și fost turnător al Securității, să pompeze bani în pomeni. Pomeni care, de fapt, alimentează inflația și, pe termen mediu, distrug veniturile familiilor muncitoare.

De ce o scriu acum? Ideea introducerii euro nu este nouă, a susținut-o puternic președintele Traian Băsescu și guvernarea sa de dreapta. Tot Băsescu explica, în 2017, de ce România a abandonat acest proiect: „Interesele unor grupuri ale băncilor din România, inclusiv ale Băncii Naționale. Păi cum să mai iasă doctor Isărescu să dea lecții docte de la înălțimea scaunului de guvernator al Băncii Naționale?”. 

Însă, din 2023, avem un model extraordinar: Argentina, condusă de președintele de dreapta Javier Milei. Acesta și-a propus să dolarizeze economia țării sale, iar stânga îl linșează pentru că are acest curaj.

În America Latină sunt deja mai multe exemple de succes ale dolarizării: Panama, în 1904, Ecuador, în 1998, și El Salvador, în 2001. Toate și-au atins obiectivele economice stabilite, în primul rând reducerea inflației ridicol de mari. 

„Deși a fost trecută cu vederea, dolarizarea din Ecuador a fost un succes răsunător, mai ales că această țară a menținut unul dintre cele mai scăzute niveluri de inflație din America Latină”, explică institutul CATO, unul din cele mai puternice think-tank-uri din Statele Unite. 

În plus, să nu uităm că Croatia a adoptat euro de la 1 ianuarie 2023 și a fost un succes economic, mai ales pentru că a ajutat uriașa industrie a turismului din această țară. 

Nu vreau să intru în detalii tehnice, important este mesajul politic. Dreapta are nevoie de astfel de mesaje, simple și clare, iar unul din ele poate și trebuie să fie: „România adoptă euro și-l dă afară de la BNR pe turnătorul Isărescu”. 

Desigur, un astfel de mesaj va fi puternic atacat de Simion, Șoșoacă și PSD. Și, evident, va fi contestat de mafia securistă care-l ține pe Isărescu în fruntea BNR. Dar aceste atacuri vor gira mesajul dreptei, le va arăta oamenilor corecți că aceasta este calea. Orice atac al slugilor Moscovei nu va face decât să consolideze dreapta adevărată, pro-Vest. 

Dar ajungem din nou la aceeași problemă: este nevoie de curaj! PMP, USR și Forța Dreptei trebuie să înțeleagă că electoratul lor nu-s bugetarii, pensionarii speciali și nostalgicii ceaușiști. Sunt sute de mii de antreprenori și de oameni care muncesc în sectorul privat care vor o economie liberă de piață, „ca-n Vest”. 

Milei, Trump sau premierul Meloni din Italia: ei demonstrează că se poate! Alegerile din 2024 se pot termina cu înfrângerea PSD și a filialei sale cu rădăcini moscovite, AUR. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.