Casa Albă transmite că NU mai dispune de bani pentru Ucraina, în timp ce rușii își întețesc ofensiva: Nu există nicio altă "oală magică"!


Casa Albă transmite că NU mai dispune de bani pentru Ucraina, în timp ce rușii își întețesc ofensiva: Nu există nicio altă "oală magică"!

Casa Albă a anunțat pe 3 ianuarie că Washingtonul nu mai dispune de bani pentru susținerea Ucrainei, până la adoptarea unui nou pachet financiar de către Congresul SUA. 

"Am oferit deja Ucrainei ultimul pachet de asistență de securitate pentru care avem bani, chiar înainte de Anul Nou, respectiv după Crăciun. Și trebuie să obținem sprijinul Congresului pentru a putea continua să facem asta", a declarat John Kirby, coordonatorul Consiliului Național de Securitate al SUA pentru comunicații strategice.

El a explicat că după respingerea proiectului de ajutor de 60 miliarde dolari pentru Ucraina de către Congresul american și în absența unei finanțări suplimentare, nu există nicio altă "oală magică" în care să găsească bani pentru sprijinirea Ucrainei. (sursa: AICI)

Conștiente de problemele Kyivului privind aprovizionarea cu arme, muniții și echipamente de luptă, forțele ruse au crescut presiunea asupra Ucrainei, în unele regiuni ajungând să dubleze numărul atacurilor, chiar dacă înregistrează astfel pierderi grele, cum se întâmplă în zona Grupului Operațional Strategic de Forțe Tavriia.

Generalul de brigadă Oleksandr Tarnavskyi a declarat că "ocupanții ruși au crescut din nou numărul ciocnirilor de luptă, aproape dublându-l. Ei continuă să efectueze atacuri aeriene în mod activ și să ne bombardeze pozițiile cu artilerie". Tarnavskyi a explicat că în zona operațională a Grupului Operațional Strategic de Forțe Tavriia rușii au efectuat 25 de lovituri aeriene și 1 lovitură cu rachete, au avut 47 de angajamente de luptă și au efectuat ieri 875 de atacuri de artilerie. De asemenea, rușii încearcă să desfășoare o ofensivă pe diferite fronturi din jurul orașului Bakhmut, în special către așezarea Chasiv Yar, iar în apropierea așezării Bohdanivka sunt în desfășurare lupte grele. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.