Propagandistă rusă de top și fostul său soț au fost găsiți fără viață în locuința lor. Posibilă cauză a morții: otrăvirea


Propagandistă rusă de top și fostul său soț au fost găsiți fără viață în locuința lor. Posibilă cauză a morții: otrăvirea

Propagandista Zoya Konovalova, redactor-șef al Companiei de stat de televiziune și radiodifuziune Kuban, Rusia, a fost găsită moartă în locuința sa alături de fostul său soț. Cauza morții: otrăvire cu o substanță necunoscută, scriu mai multe canale ucrainene și rusești pe Twitter (X).

Trupurile neînsuflețite au fost găsite, pe 5 ianuarie, în locuința privată a jurnalistei din centrul orașului Krasnodar (aflat la 1500 km față de Moscova, n.red.), a precizat Diana Gorban, președinta filialei regionale din Krasnodar a Uniunii Jurnaliștilor din Rusia, pentru agenția TASS (agenție de știri a statului rus).

Konovalova, 48 de ani, avea doi copii, un fiu și fiică de 15 ani (nu e clar dacă ambii au 15 ani sau doar fiica –  în publicațiile rusești vârsta apare doar în dreptul fiicei).

Potrivit holdingului condus de propagandistă, posibila cauza a morții a celor doi ar fi otrăvirea sau o supradoză de medicamente, versiuni neconfirmate oficial. 

Konovalova a lucra pentru posturile de radio Mayak și Yunost la începutul anilor 2000. După ce s-a mutat de la Moscova în regiunea Krasnodar în 2003, ea a lucrat ca și corespondent, editor și prezentator al emisiunii "Vesti. Kuban", a condus redacția de știri la First Radio, a condus departamentul de știri al canalului de televiziune Kuban 24 și, mai târziu, departamentul de știri al portalului Yuga.ru. În ultimul an, a fost șefa redacției de informații online a Companiei de Stat de Radio și Televiziune Kuban.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.