Ministrul italian de Externe: UE ar trebui să aibă propria armată!


Ministrul italian de Externe: UE ar trebui să aibă propria armată!

Uniunea Europeană ar trebui să aibă propria sa armată, a declarat ministrul italian de Externe, Antonio Tajani, într-un interviu acordat recent pentru publicația italiană La Stampa.

Tajani a precizat că armata UE pentru care pledează ar putea fi implicată în menținerea păcii și prevenirea conflictelor. 

Întrebat dacă UE este pregătită să intre în război, Tajani a spus că accentul ar trebui să fie pus mai degrabă pe "menținerea păcii, monitorizare, descurajare". 

Subliniind importanța înființării armatei UE, Tajani a menționat că reprezintă o componentă esențială a unei politici externe europene eficiente .

"Dacă vrem să fim purtători ai păcii în lume, avem nevoie de o armată europeană. Și aceasta este o precondiție fundamentală pentru a avea o politică externă europeană eficientă", a conchis Tajani. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.