Dacă un cardinal


Dacă un cardinal

ajunge să incite Garda Elvețiană să îl evacueze pe argentinian, ne putem da seama cât de aprinsă este atmosfera. Niciun Campionat nu se compara cu ceea ce se consumă zilele acestea în episcopatul catolic. Nu, cei care urlă la Francisc nu sunt îngeri, dar nu pot face din păcat, fie și al lor, o virtute. Ce vremuri!

Doar un fragment care m-a șocat, trimis de o prietenă, jurnalistă la Roma: "The Swiss Guards have sworn to defend the See of Peter, not the one who is systematically demolishing it. Let them therefore be faithful to their oath and arrest these heretical perverts!" Și toate astea din dorința ipocrită de a binecuvânta ceea nu este binecuvântabil, chiar dacă practicat și practicabil.

Ca imaginea să fie și mai groaznică, am primit de o oră pdf-ul cărții celui care a semnat, în numele papei, Fiducia supplicans. Ce poate scrie omul acela, repet: succesor formal al lui Ratzinger în fruntea dicasteriului care se ocupă de doctrina credinței, nu de bonurile de benzină ale Vaticanului, este imposibil de citit până la capăt. Minți bolnave.

Dio!

PS Îmi reprim pornirea de a face o comparație cu BOR, cu alții sau altele. Oricum, dinastia Borgia a scăpat ieftin. Dacă ar fi fost internet în epocă...

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.