Exemplu de solidaritate! Ministrul de Externe al Poloniei face apel către Congresul SUA să dea undă verde continuării sprijinului financiar pentru armata ucraineană


Exemplu de solidaritate! Ministrul de Externe al Poloniei face apel către Congresul SUA să dea undă verde continuării sprijinului financiar pentru armata ucraineană

O victorie a președintelui rus Vladimir Putin în războiul pe care-l duce împotriva Ucrainei ar fi catastrofală nu numai pentru Kyiv, ci și pentru țările vecine, pentru Europa și pentru "întregul sistem de alianțe americane", a declarat ministrul de externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, pentru postul american CNN.

În interviul televizat difuzat luni, Radoslaw Sikorski a lansat un apel către Congresul SUA să adopte cât mai repede legislația care să permită continuarea sprijinului financiar pentru armata ucraineană.


În acest sens, Sikorski a ținut să scoată în relief costul redus pe care SUA îl au de suportat pentru sprijinirea Ucrainei, în timp ce rezultatele alocării respectivelor sume sunt de-a dreptul semnificative, respectiv confirmate deja de performanțele notabile ale armatei ucrainene. 

"Consecințele cuceririi Ucrainei de către Putin ar fi catastrofale", a avertizat înaltul oficial polonez. 

"Ucrainenilor trebuie să li se ofere instrumentele necesare pentru a-și face treaba. Ei fac treaba extrem de bine; pentru câteva procente dintr-un buget anual de Apărare al SUA au distrus deja jumătate din armata rusă", a continuat Sikorski. 

Nu în cele din urmă, Sikorski a subliniat că lumea liberă va avea de suportat în curând costuri mult mai mari în cazul în care nu sprijină acum forțele ucrainene cu cele necesare. 

"Costul descurajării lui Putin după cucerirea Ucrainei ar fi mult, mult mai mare decât costurile aprovizionării ucrainenilor în prezent. Astfel, îndemn parlamentarii americani să adopte legea care să le permită să se apere", a conchis ministrul polonez de Externe. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.