PLAN de expulzare a migranților din Germania, discutat de liderii AfD. Partidul naționalist e bine cotat în sondaje


PLAN de expulzare a migranților din Germania, discutat de liderii AfD. Partidul naționalist e bine cotat în sondaje

O organizație de investigații non-profit germană a dezvăluit că mai mulți politicieni din partidul de dreapta AfD au discutat expulzarea a milioane de imigranți din Germania, la o întâlnire cu politicianul austriac Martin Sellner și cu o serie de susținători privați ce a avut loc anul trecut. 

La întâlnirea secretă, care s-ar fi desfășurat la un hotel din Potsdam, lângă Berlin, pe 25 noiembrie, au fost prezenți și doi membri ai partidului conservator german CDU, conform celor de la centrul de investigații Correctiv, care au fost prezenți la eveniment sub acoperire. 

De asemenea a fost prezent și Alexander von Bismarck, descendent al fostului cancelar al Reich-ului. 

Mulți dintre participanții la întâlnire - avocați, politicieni, antreprenori, medici - au primit invitații personale în care se vorbește despre o „rețea exclusivă” și o „donație minimă” de 5.000 de euro, care a fost recomandată pentru participare. 

Potrivit surselor anonime, la întâlnire s-a discutat în primul rând un plan care să urmeze conceptul de „remigrare” prezentat de Sellner, care ar viza și cetățeni germani cu rădăcini de imigranți și care, dacă ar fi pus în practică, ar afecta milioane de oameni din Germania. 

Sellner ar fi spus, potrivit celor de la Correctiv, că ar exista trei grupuri de migranți care ar trebui să părăsească Germania: solicitanții de azil, străinii cu drept de ședere și „cetățenii neasimilați”, printre care sunt incluși și cetățeni germani cu rădăcini de migranți. Aceștia din urmă ar fi, în opinia sa, cea mai mare „problemă” pentru Germania. 

El ar fi sugerat la întâlnire ca aceste persoane să fie deportate într-o zonă din Africa de Nord, într-un „stat model”, care ar putea găzdui până la 2 milioane de oameni. Atunci când unii participanți la întâlnire și-au arătat scepticismul față de expulzarea milioanelor de oameni vizați de plan, Sellner a explicat că remigrarea nu se poate face rapid - este „un proiect de un deceniu”. 

De asemenea, Sellner ar fi sugerat că cei care sprijină refugiații din Germania ar putea fi de asemenea duși acolo, să îi sprijine pe mai departe. 

Conform definiției Oficiului Federal de Statistică, 20,2 milioane de persoane au un „istoric de imigrare”, adică ei înșiși au imigrat din 1950 sau sunt copiii acestor imigranți, și ar putea fi vizați de proiectul naționaliștilor extremiști germani. 

Pe site-ul AfD se spune însă că acesta este un „partid bazat pe statul de drept, care se angajează necondiționat față de poporul german, ca sumă a tuturor persoanelor care au cetățenie germană". 

Imigranții cu pașaport german sunt „la fel de germani ca și descendenții unei familii care a trăit în Germania de secole” și „nu avem cetățeni de clasa întâi sau a doua”, se mai spune pe site-ul AfD – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.