VIDEO. George Simion nu a reușit să-și lipească propaganda rusofilă și de ură împotriva ucrainenilor de protestul fermierilor / Aceștia l-au gonit revoltați, strigându-i „lasă-ne protestul în pace!” și „Simion, acasă!”


VIDEO. George Simion nu a reușit să-și lipească propaganda rusofilă și de ură împotriva ucrainenilor de protestul fermierilor / Aceștia l-au gonit revoltați, strigându-i „lasă-ne protestul în pace!” și „Simion, acasă!”

Liderul AUR, George Simion, a suferit o umilință publică memorabilă, chiar în stradă, locul în care s-a făcut remarcat și pe care a ajuns să-l controleze atât de bine încât aproape orice acțiune civică sau mișcare de protest de care se lipește cu tupeu îi furnizează vizibilitate și procente pentru formațiunea sa extremistă, prorusă și antieuropeană. S-a întâmplat joi seară, la marginea Bucureștiului, unde protestau mai mulți fermieri care și-ar fi dorit să ajungă cu utilajele în Piața Victoriei, dar nu au fost lăsați de forțele de ordine să treacă, sub pretextul că nu au autorizație de protest, iar utilajele lor ar depăși limita de tonaj admisă în București. 

Simion, sosit într-un suflet, nervos, agitat și cu telefonul pornit în live, a fost pur și simplu alungat de protestatari.

Cele întâmplate se regăsesc chiar în liveul făcut de liderul AUR, care a debutat cu un mesaj de ură la adresa ucrainenilor.

Simion din taxi: „Am venit pe centură. Acolo sunt blocați tractoriști, undeva între Chiajna și Otopeni, pe dreapta. Vor să-și exercite dreptul pentru care s-a murit la Revoluție. E nevoie să mai moară oameni ca să scăpăm de ciuma asta nenorocită care vinde pe degeaba resursele țării, care apără copiii ucrainenilor, care apără cerealele ucrainenilor, care apără orice străin care vine în țara noastră, dar pe români nu-i apără? (…) Sunt deputat al României, este datoria mea să fiu alături de ei, distribuiți acest live! (…) Suntem blocați pe Facebook, suntem blocați în a ne manifesta liber, suntem mai ceva ca în perioada dictatorială. Merg acolo că e datoria mea! Sunt dator  față de românii mei să-mi fac treaba.”

„Ce zic oamenii?”, îl întreabă Simion, odată coborât din taxi, pe un transmitac AUR cu telefonul pornit în live.

Acesta spune poezia de partid:

„Oamenii sunt supărați că cerealele din Ucraina au inundat piața. Și oamenii nu-și mai pot plăti producția. Totul este o făcătură a guvernului globalist”.

„Suntem de partea românilor și împotriva acestui guvern de criminali care îi apără pe ucraineni, îi apără pe nemți, pe americani, pe ruși, dar pe români nu-i apără. Să-I lase Grindeanu și Ciolacu să ajungă în Piața Victoriei. Am venit aici să mă asigur că drepturile lor constituționale sunt respectate. Alo, alo, Jandarmeria, de ce ați blocat aicea strada. Rușineeee!”, a zbierat Simion, scuipând involuntar de mai multe ori în timp ce se împingea cu jandarmii coordonați de un personaj controversat, colonelul Marius Velicu.

„Aicea stăm! De ce să circul? Cine ești tu de la Miliție? Nesimțitule! Lăsați-ne să protestăm, dați-vă de aici!”, a urlat nefiresc Simion, scos brusc din minți. VIDEO mai jos, de la minutul 16 aproximativ.

Pe fundal se auzeau jandarmii murmurând rugător: „vorbiți frumos, domnule Simion, vorbiți frumos”.

Simion: „Hai să încercuim și noi mașina de Jandarmerie dacă e așa”.

Velicu: „Ce aveți mă de vă împingeți unul pe altul? Stați ușor…”

Simion: „Ne împingem unul pe altul? Sunteți comediant în timpul liber? Cred că câștigați bine ca jandarm, nu trebuie să vă mai angajați ca și comediant! O să rămânem aici până le veți da drumul acestor oameni și celor de pe centură. E dreptul lor! Rușine, rușine să vă fie! Probabil s-a anulat Constituția României și acum statul român trebuie să facă dreptate pentru ucraineni”.

Și când Simion perora din ce în ce mai aprins, din mulțime s-a auzit un glas:

„Simion, nu fura protestul fermierilor! Simion, lasă-ne protestul. E la nostru!”. 

Cererea adresată lui Simion a fost urmată de scandări din ce mai în ce mai puternice: „LASĂ-NE PROTESTUL! Simion, lasă-ne protestul, Uuuuuăăăă, Simion!”. VIDEO mai jos, de la minutul 24.40

Huiduit și contestat tot mai vehement, Simion s-a pierdut cu firea o clipă, privind dezorientat în jur, parcă nevenindu-i să creadă.

„Da cine vă huiduie acum, ce se întâmplă?”, îl tulbură și mai mult un jurnalist.

„Eu…știu că….s-a strigat până acum rușine, rușine să vă fie pentru că-i blocați pe acești oameni”, a întors-o Simion adresându-i-se aceluiași colonel Velicu. 

Încolțit, contestat și huiduit tot mai vehement de protestatari, Simion a închis liveul deși susținea că rămâne în direct până când protestatarii sunt lăsați să meargă în Piața Victoriei. 

„Simion acasă, Simion acasă!”, s-a auzit minute în șir pe fundal în timp ce liderul AUR oprea filmarea, deși spunea altceva. Manipulare de manual, detectabilă ușor de oricine nu e hipnotizat de acest politician rusofil.


Fermierii s-au alăturat protestului mai amplu al transportatorilor ale căror revendicări au fost expuse AICI de publicația noastră. 

Și senatoarea rusofilă Diana Șoșoacă a fost alungată de fermieri. VIDEO:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.