Adela Mîrza: "Protestatarii sunt opriți să intre în marile orașe. Dacă până mâine nu se rezolvă situația, vom depune o sesizare și la Avocatul Poporului!"


Adela Mîrza: "Protestatarii sunt opriți să intre în marile orașe. Dacă până mâine nu se rezolvă situația, vom depune o sesizare și la Avocatul Poporului!"

După ce a sesizat Parlamentul European privind încălcarea de către Guvernul Ciolacu a dreptului transportatorilor și fermierilor de a protesta, președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, a anunțat, în cursul zilei de duminică, că pregătește o sesizare similară pe care o va depune la Avocatul Poporului. 

CITIȚI ȘI: AD, sesizare în Parlamentul European împotriva premierului Ciolacu! Adela Mîrza, mesaj de la Bruxelles cu privire la protestul transportatorilor și fermierilor: "E dreptul lor constituțional să protesteze și trebuie lăsați să intre în București!"

"Mă aflu în fața Prefecturii, reprezentanței Guvernului în Cluj Napoca. Vă spuneam acum câteva zile că am depus o sesizare la Parlamentul European privind încălcarea drepturilor omului în România. În momentul de față, protestatarii sunt opriți să intre în marile orașe din țară, inclusiv București, prin asta încălcându-se grav Constituția României, libertatea de a protesta. Dacă până mâine nu se rezolvă situația, vom depune o sesizare și la Avocatul Poporului. Domnul Ciolacu și domnul Ciucă și cine o mai guverna România în momentul de față, trebuie să înțeleagă că libertatea de a protesta este garantată de Constituție. Nu ne vom opri, vom susține protestele transportatorilor, ale agricultorilor și ale tuturor românilor care s-au săturat de taxele și impozitele inventate de premierul Ciolacu și îi vom susține până când vor fi chemați la masă și se va găsi o cale de mijloc", a declarat președinta AD. 

Vedeți video: 


Amintim că fermierii și transportatorii au desfășurat astăzi a cincea zi consecutivă de protest în întreaga țară. O parte dintre aceștia doresc să intre în București cu camioanele și tractoarele pentru a-și desfășura protestul în Piața Victoriei, însă Jandarmeria le-a restricționat accesul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.