O eroare a Opoziției democratice: ignoră dezastrul din spitalele de stat. Cine va demola acest lagăr de exterminare va fi eroul românilor!


O eroare a Opoziției democratice: ignoră dezastrul din spitalele de stat. Cine va demola acest lagăr de exterminare va fi eroul românilor!

Sunt un susținător al alianței PMP, USR și Forța Dreptei, am recunoscut acest fapt în mod repetat. Dar, din această poziție, cred că este nevoie să le spun: liderii alianței greșesc prin faptul că nu fac din dezastrul din spitalele de stat o temă centrală a campaniei anti-Ciuma Roșie.

Eu nu vreau să-i cert tare, știu că presa cumpărată de PSD îi linșează sistematic. Însă cred că trebuie să se adune și să-și facă curaj, chiar dacă bătălia cu mafia din Sănătate – care deține resurse inimaginabile pentru românii obișnuiți – va fi foarte dură. 

Desigur, sunt oameni din Alianța Dreptei Unite care scriu pe rețelele sociale și critică ceea ce se petrece în sistemul „public” de sănătate. 

Pun „public” între ghilimele, fiindcă, de fapt, vorbim de un sistem complet capturat de diferite mafii, fie așa-zisul „umefistan” – nomenklatura de la Universitatea de Medicină și Farmaceutică București – fie de grupări ale baronilor locali. Este o federație de mafii, care se protejează reciproc. 

Sunt în această alianță și oameni, precum deputatul Claudiu Năsui, care se declară libertarian, care merg chiar mai departe și propun spargerea monopolului CNAS.

Foarte bine că, în Alianța Dreptei Unite, sunt câțiva oameni preocupați de dezastrul din Sănătate. Dar este prea puțin. 

Dramele din spitalele de stat nu se mai opresc. Întreaga societate a fost tulburată de cinismul incredibil al medicilor care au lăsat o gravidă să nască pe trotuarul din fața spitalului sau, la Botoșani, au abandonat o tânără mămă, ce a murit după ore de chinuri ne-imaginat. 

Politic, este evident că PSD este principalul vinovat. PSD controlează ministerul Sănătății, iar majoritatea spitalelor din provincie sunt pe mâna baronilor săi locali. 

Pe de altă parte, tabăra putinistă – AUR și Șoșoacă – nu este interesată de subiect. Patronului lor, Putin, îi convine situația, fiindcă dezastrul din Sănătate subminează fibra națională a poporului român, îl demoralizează, îl împinge să fugă din țară. 

Alianța Dreptei Unite are deci o temă de care toți politicieni ceilalți fug, dar care îi doare, îi doare la propriu, pe milioane de români. Le spun prietenilor din Alianța Dreptei: cine va demola aceste lagăre de exterminare va fi eroul românilor. „Demolare”, este nevoie de demolare a sistemului corupt, nu de măsuri de socialism utopic, cum a încercat Vlad Voiculescu. Statul a eșuat, punct. Este nevoie de măsuri de dreapta, în Sănătate, începând cu legiferarea dreptului românilor de a-și alege asiguratorul, după modelele excepționale din Germania, Elveția și Olanda. 

Băsescu, cu bunele și relele sale, a câștigat alegerile din 2004 fiindcă a avut curaj. A venit cu un proiect simplu și clar – cotă unică de impozitare – și nu s-a ferit de cuvinte dure. În 2012, tot Băsescu a avut curaj să atace mafia din Sănătate, încercând să spargă monopolul CNAS. Dar a pierdut în fața lui Raed Arafat și a Antenei 3  fiindcă, la capătul crizei economice din perioada 2008-2011, era uzat de prea multe bătălii. 

Însă, după 12 ani, este evident că s-a format o masă critică de alegători care doresc măsuri de dreapta în Sănătate. Mulți vor rostogoli propaganda comunistă, despre „săracii care vor muri la ușa spitalului”, dar sunt tot mai mulți cei care înțeleg că nu se mai poate ca acum. Prea mulți români mor cu zile în spitalele de stat!

Curaj! Atât mai am să le spun prietenilor din Alianța Dreptei Unite: curaj! Veți salva vieți. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.