Sondaj. Scor dezastruos pentru AUR la București! Primele opțiuni sunt PSD și USR, la mare distanță de PNL. Partidul extremist, abia pe locul patru


Sondaj. Scor dezastruos pentru AUR la București! Primele opțiuni sunt PSD și USR, la mare distanță de PNL. Partidul extremist, abia pe locul patru

PSD conduce în intențiile de vot ale alegătorilor din București, urmat de USR și de PNL, liberalii aflându-se la mare distanță în urma partenerilor de guvernare, arată un sondaj Ipsos, realizat la comanda USR.

Dintre respondenții care au afirmat că intenționează să voteze, 33,7% ar opta pentru PSD la europarlamentare. 

Pe locul doi se clasează USR cu 26,5%. 

PNL se află pe locul trei cu un scor de două ori mai mic decât PSD și la zece procente de USR. Astfel, liberalii ar fi votați la europarlamentare de doar 16% dintre alegătorii din București care cel mai probabil vor merge la vot. 

AUR ar fi votat de doar 10% dintre alegătorii din Capitală, scor care este la mai puțin de jumătate decât arată sondajele că ar avea partidul extremist la nivel național.

Sondajul de opinie a fost realizat de Ipsos SRL la comanda USR. Datele au fost culese în perioada 01.11- 18.12, prin metoda fata in fata la domiciliu respondenților, prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 5.400 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, educatie) pentru populaţia din Bucuresti (900 de persoane pe sector), cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 1,3%. Sursa: hotnews.ro.

Comentariu: dacă procentele sunt valabile și pentru alegerile locale, într-un singur tur, decizia PNL de a avea candidat propriu, spre deosebire de 2020 când a susținut, alături de USR-PLUS, un independent, va ajuta PSD pentru că șansele liberalilor par extrem de reduse (mai ales dacă opțiunea va fi ministrul Sebastian Burduja, figură nepopulară prin prisma conexiunilor tatălui său cu falimentul răsunător al Bancorex).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.