EXCLUSIV GALERIE FOTO: Cine sunt criminalii de război ruși care au ocupat orașul ucrainean Soledar. Simpatizanții nazistului rus Ivan Ilyin și mercenarii din Abhazia ”separatizată” de Kremlin


EXCLUSIV GALERIE FOTO: Cine sunt criminalii de război ruși care au ocupat orașul ucrainean Soledar. Simpatizanții nazistului rus Ivan Ilyin și mercenarii din Abhazia ”separatizată” de Kremlin

Podul.ro continuă seria dezvăluirilor privind identitățile unor militari ruși care fie se află, fie au fost cu misiuni militare în unele orașe ucrainene, contribuind la ocuparea acestora. De data asta vom face referire la criminalii ruși de război și la așa-zișii ”turiști” la fel de ruși din Soledar, oraș ucrainean important aflat nu departe de Bahmut. 

Analizând conținutul publicat de invadatori am aflat că mulți dintre aceștia simpatizează cu ideile extremiste ale nazistului rus Ivan Ilyin (detalii AICI), în timp ce alții glorifică Imperiul Rus, tânjind după refacerea granițelor sale. 

Mai jos vi-l prezentăm pe rusul Berdnikov (@berdnikov.tmn pe Instagram), care se ocupă cu transportul de alimente și echipamente din Rusia pentru criminalii de război din Soledarul ocupat. Lui Berdnikov îi place să își facă poze în regiunile ucrainene devastate, afișându-se cu barbarii veniți să ucidă pentru bani.  

Gherard (@tuta0075 pe Instagram) s-a aflat la Soledar la sfârșitul anului 2023, de unde a postat două fotografii. La descrierea uneia, individul deplângea moartea unui militar rus care i-a fost prieten: ,,Tu ești fratele meu, cu asta am zis totul. O să-mi lipsești!”.

Dmitrii (@russian_warrior13 pe Instagram) a fost foarte activ pe rețelele de socializare până în vara lui 2023. Apoi nu a mai postat nimic, ceea ce poate să însemne că l-au denazificat trupele ucrainene. Dmitrii are (sau avea) obiceiul să-și fotografieze și camarazii, oferindu-ne astfel cadre cu mai mulți invadatori ai Soledarului. 

În oraș a descins și propagandistul rusofil italian Amedeo Avondet (@amedeo.avondet pe Instagram). Acest scelerat are nesimțirea de a susține că ar fi ”jurnalist”, deși aplaudă genocidul săvârșit de Kremlin și poartă uniformă militară rusească, afișându-se cu însemnele războiului putinist de agresiune. Soledar nu e singurul oraș ucrainean ocupat pe care Avondet l-a vizitat. 

Și fotograful rus Roman Filippov (@filippov_photo pe Instagram) a trecut prin Soledar, postând mai multe imagini și video-uri. În unele fotografii puteți observa cum criminalii de război folosesc pe stindardele lor chipul Mântuitorului Iisus Hristos, ceea ce este o blasfemie și o profanare. Se știe că așa-zisa ”ortodoxie” a rușilor e o ficțiune KGB-istică sau doar o chestiune de décor. 

@pozyvnoy_peksa (pe Instagram) nu și-a dezvăluit nici numele, nici prenumele. Individul a fost membru al grupării de mercenari PMC Wagner și a postat mai multe imagini din orașele ucrainene ocupate. Potrivit fotografiilor, ,,Peksa” a fost în Zaporojie, Ugledar, Lâsâceansk, Bahmut, Artemovsk, Melitopol și Soledar. 

Pe lângă ruși, Kremlinul a recrutat și numeroși mercenari din regiunile ,,separatizate” și ocupate din spațiul post-sovietic. Abhazul rusificat Vadim Larionov (@lari_larionov pe Instagram) e unul dintre ei. Individul a luat parte la invadarea Ucrainei încă din primele luni de război. La Soledar s-a aflat în vara anului trecut. 

Cum era și firesc, având în vedere ideologia putinistă, printre militarii ruși se găsesc numeroși neonaziști asumați. Unul dintre aceștia este Vadim Andreevich (@vadimlis138 pe Instagram). Înainte să își restricționeze accesul la profilul de Instagram, am reușit să reținem o serie de imagini. Mare fan al lui Ivan Ilyin, cel care a fost principalul exponent al fascismului rusesc, Andreevich a postat o fotografie realizată chiar în fața mormântului acestuia, descriindu-i în termeni elogioși ”creația publicistică”. 

În alte poze ale individului apar mai mulți invadatori ce afișează două steaguri, unul așa-zis ”religios”, semn că ar fi mari ”credincioși”, iar altul ce înfățișează stema Imperiului Rus în numele căruia săvârșesc atrocități în Ucraina.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.