Mircea Geoană scoate în relief una dintre prioritățile Summitului NATO de la Washington: "Ne vom spori sprijinul pentru Ucraina!"


Mircea Geoană scoate în relief una dintre prioritățile Summitului NATO de la Washington: "Ne vom spori sprijinul pentru Ucraina!"

Ucraina va fi una dintre prioritățile Summitului NATO de la Washington, ce se va desfășura în iulie 2024, a precizat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, pe parcursul unei ședințe a Comitetului Militar la sediul Alianței Nord-Atlantice de la Bruxelles.

"La summitul din acest an de la Washington, vom merge mai departe. Făcând ceea ce este necesar pentru a asigura securitatea poporului nostru, a națiunilor noastre și da, a sistemului internațional bazat pe reguli", a spus Geoană.

Potrivit secretarului general adjunct al NATO, în cadrul summit-ului vor fi discutate temele privind întărirea apărării colective, în special apărarea antiaeriană și antirachetă, respectiv sporirea sprijinului pentru Ucraina.

"Ne vom spori sprijinul pentru Ucraina!", a declarat Geoană.

"Prima reuniune a Consiliului NATO-Ucraina în formatul Șefilor Apărării reprezintă o altă dovadă a sprijinului nostru de durată pentru această națiune, întrucât ucrainenii duc, la rândul lor, lupta noastră. Și vom colabora și mai strâns cu partenerii noștri din întreaga lume", a adăugat oficialul NATO. (sursa: AICI)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.