Noul avocat al patronului interlop de la Ferma Dacilor renunță la caz, invocând un „val de amenințări” / Bogdan Aanei: „Se pare că deranjăm la București”


Noul avocat al patronului interlop de la Ferma Dacilor renunță la caz, invocând un „val de amenințări” / Bogdan Aanei: „Se pare că deranjăm la București”

Bogdan Aanei, avocatul lui Cornel Dinicu, patronul interlop de Ferma Dacilor, a anunțat, luni, că renunță la a-și mai apăra clientul, invocând „un val de amenințări prin mesaje, cât și prin apeluri telefonice”.

Retragerea avocatului s-a produs exact în momentul în care Dinicu era audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în legătură cu ipoteza sa privind mâna criminală care ar fi provocat incendiul de la Ferma Dacilor. 

„Din cauza presiunilor care s-au făcut asupra mea și a telefoanelor de amenințare pe care le-am primit. De la diverse persoane, nu știm încă. O să verificăm și noi de unde și în ce fel. Nu pot să lucrez cu sabia deasupra capului în acest dosar și am decis să mă retrag. Au fost telefoane de amenințare și presiuni puse ca eu să mă retrag din acest dosar. Nu știu motivele, dar am găsit de bun augur să vă spun. Au fost de-a lungul acestor  zile în care eu am fost în dosar și am încercat să-mi fac treaba, dar se pare că la București deranjăm”, a precizat avocatul în fața presei.

Angajat  de Cornel Dinicu abia în urmă cu aproximativ o săptămână, avocatul Bogdan Aanei preciza, acum câteva zile, că ar exista trei martori cu identitate protejată care vor depune mărturie că incendiul care a ucis opt oameni ar fi fost provocat de o mână criminală.

„Există trei martori, dar în acest moment, identitatea lor este confidențială, care urmează să fie audiaţi tocmai pentru a demonstra ipoteza dezvoltată de dl. Cornel Dinicu că incendiu a fost provocat de o mână criminală.

Cu siguranță sunt persoane care cunosc activitatea desfășurată la fermă, dar nu le cunosc identitatea și nu pot să vă dau detalii suplimentare”, spunea Bogdan Aanei. 

Tribunalul Prahova urmeazăî să se pronunţe tot luni, 22 ianuarie, în legătură cu redeschiderea urmăririi penale în dosarul instrumentat de DNA în care un fost şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi un fost inspector de prevenire au fost cercetaţi pentru că ar fi permis funcţionarea fără aviz de securitate la incendiu a complexului turistic Ferma Dacilor de la Tohani.

CITEȘTE ȘI: Ferma Dacilor. Procurorii au dispus o nouă arestare în dosarul incendiului în care au murit opt persoane. Fostul și actualul primar ai comunei de care aparține pensiunea au fost puși sub control judiciar

Foto sus: Adelin Petrișor/Twitter

Mărturia unei polițiste din Prahova: patronul de la Ferma Dacilor găzduia notabilități din Mizil și alți șefi de județ cărora le erau plasate copile de 15-16 ani / Unul din coordonatorii rețelei de trafic de carne vie era chiar comisarul Marius Rotaru, șeful Poliției Mizil / A scăpat, în martie 2023, ca urmare a prescripției

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.