VIDEO Deturnarea protestelor. Mai mulți tineri care protestau în Afumați s-au lăsat convinși de instigatorul pro-rus Pompiliu Diplan să-și dea jos drapelul Europei de pe mașină. Rareș Bogdan, mesaj prin care taie elanul antieuropean al unor protestatari: "Având în vedere că 80% din banii cu care ați luat tractoarele sunt bani europeni, puneți măcar pe gemuleț un steguleț mic al UE!"


VIDEO Deturnarea protestelor. Mai mulți tineri care protestau în Afumați s-au lăsat convinși de instigatorul pro-rus Pompiliu Diplan să-și dea jos drapelul Europei de pe mașină. Rareș Bogdan, mesaj prin care taie elanul antieuropean al unor protestatari: "Având în vedere că 80% din banii cu care ați luat tractoarele sunt bani europeni, puneți măcar pe gemuleț un steguleț mic al UE!"

Același instigator pro-rus despre care am avertizat în repetate rânduri că încearcă să deturneze protestele fermierilor și transportatorilor, ne referim la Pompiliu Diplan, a fost protagonistul unui episod din același registru în data de 13 ianuarie 2024 la protestul desfășurat la Afumați, unde a reușit să convingă mai mulți tineri să-și dea jos drapelul Europei de pe mașină. Tinerii, ușor de influențat, l-au ascultat imediat și chiar și-au cerut scuze pentru gestul de a participa la protest cu un automobil la care și-au arborat drapelul Europei. 

Vedeți video-ul pe care vi-l prezentăm în exclusivitate:


CITIȚI ȘI: Pro-rusul Pompiliu Diplan s-a infiltrat printre protestatari la Afumați și încearcă să-i instige la comiterea de acte de violență. Replica primită de instigator: "Nu vrem violențe!". Mai mult, activistul pro-moscovit vrea deturnarea protestelor: "Să cerem înghețarea tuturor măsurilor de digitalizare!"

Halucinant! Instigatorului pro-rus Pompiliu Diplan i s-a permis să participe la negocierile purtate de protestatari cu oficialii din Ministerul Agriculturii. În paralel, Angi Șerban a fost săltată de polițiști pentru mesaje mult mai puțin radicale decât cele exprimate public de activistul pro-moscovit. Egalitatea în fața legii, doar o lozincă pentru autoritățile române

În acest context, punctăm faptul că Rareș Bogdan, lider al delegației eurodeputaților români din cadrul PPE și prim-vicepreședinte al PNL, a avut o intervenție duminică seara, la Digi24, cu privire la protestele fermierilor și transportatorilor, pe parcursul căreia a subliniat cât este de importantă susținerea financiară pe care Uniunea Europeană o acordă României. În acest sens, Rareș Bogdan le-a recomandat fermierilor să-și pună pe tractoare steagul Europei. 

"Le-am spus, eu sunt un patriot, un naționalist în Europa. Iubesc Europa, iubesc România, plâng pentru România. Mi-a plăcut și îmi place să văd drapele ale României, steaguri ale României pe tractoarele care circulă, cele 280 de mii de tractoare câte are azi România și utilaje agricole. Pe vremea lui Ceaușescu, aveam 180 de mii. Le-am spus și vă repet acum. Oameni buni, vă rog din suflet. Având în vedere că 80% din banii cu care ați luat tractoarele sunt bani europeni, puneți măcar pe gemuleț un steguleț mic al Uniunii Europene, măcar ca să recunoaștem că tractoarele alea minunate sunt cumpărate, sau combinele agricole, sau camioanele, sunt cumpărate cu 80-90% bani europeni, iar cofinanțarea este de doar 10-20%. Altfel, nu vom conștientiza de ce Europa este vitală pentru România, iar rămânerea noastră în Europa e vitală!", a declarat Rareș Bogdan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.