Nicușor Dan spune răspicat că PSD va câștiga Primăria Capitalei dacă partidele de dreapta vor susține candidați diferiți


Nicușor Dan spune răspicat că PSD va câștiga Primăria Capitalei dacă partidele de dreapta vor susține candidați diferiți

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, pentru Digi24, că se află în discuții „cu toate partidele de dreapta” pentru a obține susținerea acestora în vederea unui nou mandat la Primăria Bucureștiului, apreciind că „dacă există un candidat unic al Dreptei candidatul de dreapta are prima şansă. Dacă sunt mai mulţi candidaţi de dreapta câştigă candidatul PSD-ului”.

„Tot timpul avem un candidat al PSD-ului care porneşte cu prima şansă şi avem o întrebare dacă va exista un candidat unic al Dreptei sau nu. Dacă există un candidat unic al Dreptei (…) candidatul de dreapta are prima şansă. Dacă sunt mai mulţi candidaţi de dreapta câştigă candidatul PSD-ului. E foarte, foarte simplu”, a declarat Nicuşor Dan, luni, pentru Digi24

Primarul a precizat că „există posibilitatea” să fie candidatul unic al Dreptei la alegerile din acest an și că negociază „cu toate partidele de dreapta”. 

Sunt în discuţii cu toate partidele de dreapta (…) înseamnă USR, PNL, PMP, Forţa Dreptei şi REPER în opinia mea (…) Sunt mai multe rânduri de alegeri în acest an, calculele sunt mai complicate decât au fost acum 4 ani. Partidele sunt într-o perioadă în care fac sondaje, cântăresc diferite strategii, cred că probabil că mai durează până când o să avem un anunţ definitiv”, a precizat primarul.

PNL a lăsat însă să se înțeleagă, în ultima vreme, că ar miza mai degrabă pe un candidat propriu, presa vehiculând mai multe nume printre care și pe cel al președintelui PNL București, Sebastian Burduja, sau al omului de afaceri Dan Șucu, patronul de la Mobexpert și acționar majoritar al Rapidului. 

„Sunt preşedintele filialei PNL Bucureşti şi n-aş fi acceptat provocarea de a fi preşedinte de filială dacă n-aş accepta provocarea de a fi candidat şi primar general”, a afirmat Sebastian Burduja, în urmă cu câteva zile, într-o emisiune televizată, întrebat dacă va candida la Primăria Bucureşti.

Despre comasarea alegerilor locale cu primul tur al celor prezidenţiale, Nicuşor Dan spune că nu este o idee bună. 

„Eu nu văd asta ca o idee bună, pentru că mesajele sunt diferite. Adică, în mod evident, locuitorii dintr-o comună, oraş, municipiu au probleme care trebuie să le adreseze primarului şi candidaţilor la primărie. Primul tur al alegerilor prezidenţiale se referă la subiecte naţionale, la chestiuni care ţin inclusiv de sfera relaţiilor externe ale României. Deci sunt subiecte diferite”, a declarat Nicușor Dan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.