Negocierile post-război. Viceministrul ucrainean al Apărării enunță un obiectiv crucial pe care lumea liberă trebuie să și-l asume: denuclearizarea Rusiei


Negocierile post-război. Viceministrul ucrainean al Apărării enunță un obiectiv crucial pe care lumea liberă trebuie să și-l asume: denuclearizarea Rusiei

În cel mai bun scenariu privind încheierea războiului la scară largă, Rusia trebuie să-și piardă statutul de stat nuclear, a declarat viceministrul ucrainean al Apărării, Ivan Havryliuk, într-un interviu acordat pentru Tagesspiegel pe 19 ianuarie.

Ar trebui să existe o eliberare completă a teritoriului ucrainean de forțele ruse în cadrul granițelor recunoscute internațional din 1991, a subliniat Havryliuk, citat de Yahoo News

În același timp, toate războaiele se încheie la masa negocierilor, unde se semnează anumite documente, a spus viceministrul ucrainean al Apărării. 

"Vor fi semnate acorduri – pe de o parte de coaliția de state care susțin Ucraina și pe de altă parte de Rusia", a continuat Havryliuk. 

"Acest document ar trebui să includă o clauză privind abandonarea de către Rusia a armelor nucleare, întrucât acest stat reprezintă o amenințare pentru lume", a reliefat oficialul guvernamental ucrainean. 

În sensul celor de mai sus, Havryliuk a declarat că ar trebui stabilite mecanisme preventive pentru a împiedica Rusia să se pregătească din nou pentru un atac asupra Ucrainei sau a oricărei alte țări vecine. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.