Milionarul Bogdan Buta, fondator și CEO al festivalurilor Untold și Neversea, este acuzat că a abuzat sexual doi minori. Poliția a demarat cercetările. Deputat: „Buta este fiul unui ofițer SRI, un om cu influență uriașă în mediul politic”


Milionarul Bogdan Buta, fondator și CEO al festivalurilor Untold și Neversea, este acuzat că a abuzat sexual doi minori. Poliția a demarat cercetările. Deputat: „Buta este fiul unui ofițer SRI, un om cu influență uriașă în mediul politic”

Organele abilitate au anunțat că s-au sesizat din oficiu și au început cercetările în cazul acuzațiilor formulate în spațiul public cu privire la abuzarea sexuală a doi minori de către fondatorul festivalurilor Untold și Neversea, milionarul Bogdan Buta. 

„Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie, cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă.

Precizăm faptul că până în prezent, la nivelul inspectoratului nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informațiile expuse în cursul acestei zile în spațiul public.

Polițiștii de investigații criminale vor desfășura toate activităţile care se impun în vederea clarificării acestui caz și punerii în aplicare a măsurilor legale în consecință”, se arată în comunicatul Poliției citat de cluj24.ro.

Detaliile cazului au fost publicate de un jurnalist clujean controversat, Liviu Alexa, pe siteul său, ziardecluj.ro, însă au fost susținute în spațiul public și de deputatul USR Emanuel Ungureanu care a apreciat că Alexa s-a documentat „impecabil”.

„Patronul Untold Bogdan Buta a corupt doi minori pentru o partidă de sex! Aceasta este o faptă penală de o gravitate extremă! Patronul Untold trebuie arestat urgent! Jurnalistul Liviu Alexa a documentat impecabil fapta penală odioasă comisă de Bogdan Buta.

În condițiile în care Bogdan Buta este fiul unui ofițer SRI și un om cu influență uriașă în mediul politic, DIICOT îl va aresta? Eu nu cred”, a comentat Ungureanu pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit lui Alexa, patronul Untold ar fi făcut sex, în februarie 2021, cu doi băieți minori, după ce le-ar fi dat să bea alcool vreme de cel puțin trei ore. Autorul dezvăluirilor avansează și posibilitatea ca minorii să fie fost drogați sau „pastilați”, pe ascuns, de Buta. 

Cei doi puști l-ar fi cunoscut pe fondatorul Untold prin intermediul aplicației Tinder și, potrivit unor capturi de ecran prezente în textul lui Liviu Alexa, Buta ar fi cel care l-a abordat pe unul dintre ei.

Presupusele victime au povestit cu lux de amănunte cele întâmplate în februarie 2021, prezentând în susținerea afirmațiilor lor numeroase capturi de ecran conținând schimburile de mesaje cu Buta, inclusiv după noaptea presupusului viol, când fondatul Untold a descoperit că victimele i-au furat niște bunuri. 

„Adevărul este următorul și foarte simplu: scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia.

Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singură formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta. El este fondator și CEO al festivalurilor Untold și Neversea.

„Nicio secundă de-a lungul serii, deși era evident fizic că erau minori, Buta nu i-a întrebat ce vârstă au, i-a îmbătat și s-a “descărcat” în ei liniștit.

Mai mult, apoi, după consumarea orgiei sexuale, i-a amenințat pe minori că îi caută pe acasă sau pe la școală (deci știa că sunt minori), pentru că puștii îi subtilizaseră două perechi de adidași (o să vedeți despre ce e vorba, e absolut incredibil).

În final, ca să mascheze infracțiunea îngrozitoare, s-a oferit cu “generozitate” să le dea 2000 de lei pe card ca să își “cumpere” foarte ieftin tăcerea lor”, arată Liviu Alexa în ziardecluj.ro.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.