D’ale sinodalilor (înainte de Liturghie)


D’ale sinodalilor (înainte de Liturghie)

Ierarhul de la marginea umedă a țării insistă. Insistența lui este vizibilă mai ales pe canale foarte puturoase, sulfuroase, adică pe inima și după conștiința lui. Acum, Teodosie a trecut ieri la faza incitării laicatului, adică a corpului eclezial cel mai numeros, credincioșii "de rând", care, după Statutul actual al BOR nici nu are ceva de spus la alegerea ierarhilor, fapt pe care unii îl salută ca fiind canonic, dar care, de fapt, este un exemplu cum se face trecerea de la ierarhie la oligarhie. Acțiunile acestui om sunt de o toxicitate populistă cum rar s-a mai văzut în istoria recentă a Bisericii noastre. Așteptăm Sinodul.

PM Ciolacu a dat tot ieri ordin în Guvern să se strângă toate actele emise de Statul Român privind Roșia Montană în perspectiva unei eventuale sentințe defavorabile pe care o va lua pe 10 februarie Curtea de Arbitraj de la Washington DC. El a mai spus că vrea să facă publică lista celor vinovați/complici la situația în care, repet: ipotetic, ar urma să ajungem: să plătim adică miliarde de dolari unei companii pentru că nu ne-a poluat teritoriul. Un fascicol din dosarul cauzei, menționat în detaliu în opis-ul aferent, îl reprezintă tranzacțiile cu cultele religioase care, juridic, au "curățat" locul, cu tot cu biserici și morminte. Un co-autor al mârșăveniei: Irineu de Alba (Neagra). Așteptăm telefonul de la ora 3 dimineața. 

Doxa!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.