DOCUMENT Autoritățile de la Chișinău au decis: Interdicția președintelui AUR, George Simion, de a intra pe teritoriul R. Moldova a fost prelungită


DOCUMENT Autoritățile de la Chișinău au decis: Interdicția președintelui AUR, George Simion, de a intra pe teritoriul R. Moldova a fost prelungită

Președintele AUR, George Simion, a primit interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova pentru încă 5 ani, informează NewsMaker. Interdicția anterioară îi expirase în data de 1 octombrie 2023. 

Inspectoratul General pentru Migrație al Republicii Moldova a declarat pentru NewsMaker că, de la începutul războiului dus la scară largă de Rusia împotriva Ucrainei, a luat măsura asiguratorie de declarare ca indezirabili în cazul a 98 de străini.

"În Republica Moldova, străinii pot fi declarate persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică", a menționat Inspectoratul.

Cu privire la George Simion, Inspectoratul a declarat că "a emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de încă 5 ani".

"Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autoritățile din România despre decizia adoptată. (…) Actualmente Inspectoratul General pentru Migrație se află într-un litigiu cu cetățeanul român care a contestat în instanță măsura impusă", a mai precizat Inspectoratul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.