VIDEO. Manevră Gabriela Firea-Dan Voiculescu? Popescu Piedone amenință „alianța puterii” că ia în calcul să candideze la Primăria Capitalei dacă PSD și PNL tergiversează anunțarea unui candidat pentru PMB: „Mă arunc în luptă fără nicio problemă”


VIDEO. Manevră Gabriela Firea-Dan Voiculescu? Popescu Piedone amenință „alianța puterii” că ia în calcul să candideze la Primăria Capitalei dacă PSD și PNL tergiversează anunțarea unui candidat pentru PMB: „Mă arunc în luptă fără nicio problemă”

Între două filmări electorale cu cetățeni mulțumiți de felul în care gestionează dezastrul de la Sectorul 5, controversatul Cristian Popescu Piedone, condamnat și iertat de sistem în dosarul „Colectiv”, anunță într-o filmare mai sobră că, dacă PSD și PNL nu își desemnează mai repede candidatul pentru Primăria Capitalei, s-ar  putea să ia în calcul să candideze chiar el. 

Este foarte posibil ca această declarație să aibă legătură cu frământările Gabrielei Firea care afirmă, de câte ori are ocazia, că încă nu a fost desemnată „oficial” candidata PSD la Primăria Generală, având în vedere relațiile apropiate ale pesedistei cu „dom” profesor Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Umanist Social Liberal, formațiune din care face parte și primarul Piedone.

Popescu Piedone: „Am rămas loial doctrinei social-umaniste a domnului profesor Dan Voiculescu cu care am avut un „deal”, i-am spus dvs sunteți fondator, dar să știți că dacă intru în această echipă și accept funcția de președinte nu pot fi Meme Stoica, să stau pe margine și dvs să fiți Gigi Becali să-mi dați ordine ce am de făcut. Mi-ați dat partidul, voi conduce așa cum voi considera. (…) Nu primesc ordine decât de la dvs, oamenii. În rest, sunt cel care plecăm astăzi la o bătălie. Io nu m-am hotărât ce am să fac, dar cu siguranță Sectorul 5 nu va fi părăsit niciodată și o spun cu subiect și predicat.(…) 

Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) a făcut o declarație susținând că o susține pe Gabriela Firea. Nu ne dezicem de această susținere cu toate că reiterez că a făcut o afirmație care…să știți că de multe ori virgula sau punctul este esențială într-un discurs sau într-o pagină. Trec peste acel punct…să nu-l mai fac public. O susținem în continuare, nu ne dezicem dacă nu, cum am spus și aseară, și PUSL poate avea un candidat (…) Eu unul sunt de formațiune de stânga, acolo am crescut, în PSD, ca să ne înțelegem. Daniel Băluță, cu mine și cu Robert Negoiță trebuie să susținem un primar general care să ne ajute, care să ne dezvolte, nu ca acest Nicușor Dan care, timp de patru ani de zile, nu am avut nici măcar acces să vorbim cu el. M-am întâlnit o singură dată, eu am plecat cu ale mele, el s-a dus cu ale lui, degeaba ne-am întâlnit. Dacă văd că pe acest eșichier politic, orgoliile primează mai mult decât interesele cetățeanului, mă arunc în luptă fără nicio problemă” (Aplauze, minutul 3,22, video la finalul textului)

Piedone prăbușit la pământ, printre materiale de construcții, în timpul unei filmări electorale prin Sectorul 5

Reamintim că, în plin scandal al căminelor groazei cu bătrâni torturați de apropiați ai Gabrielei Firea, când aceasta abia demisionase din funcția de ministru, iar PSD căuta să se distanțeze de ea, partidul lui Voiculescu și Piedone anunțau public că o susțin pentru un nou mandat de primar general.

Gabriela Firea a afirmat din nou, la Digi 24, că ea are „o datorie morală” către bucureșteni să candideze la Primăria Capitalei, dar a vorbit și despre candidații pe care i-ar susține dacă ea nu va fi desemnată candidat, „din anumite motive de politică internă sau de calcule în coaliție”.

„Dacă din anumite motive de politică internă sau de calcule ale negocierii în coaliție nu voi fi eu desemnată candidat pentru Primăria Capitalei, voi susține un alt coleg de-al nostru, fie că este vorba despre colegii de la sectoarele 3 și 4, Robert Negoiță și Daniel Băluță, și de asemenea, aliat cu PSD, PUSL, și mă refer la Cristian Popescu Piedone”, a spus Firea, precizând că Piedone a susținut-o la alegerile locale din 2020.

Negoiță și Băluță au spus însă că preferă să candideze în continuare la primăriile de sector pe care le conduc, și nu la Primăria Capitalei.

"Dacă nu puteţi voi, pot eu! Dacă orgoliile voastre sunt mai presus de interesele cetăţenilor, trageţi obloanele, închideţi partidele şi lăsaţi Bucureştiul în seama celor dispuşi să muncească pentru dezvoltarea lui! Dacă funcţiile publice vă sunt mai importante ca oamenii, ieşiţi urgent şi definitiv din politică! Dacă sunteţi încrezători că cetăţeanului îi place circul politic şi aşteaptă zilnic promisiuni deşarte înseamnă că nu înţelegeţi prezentul! Dacă nu înţelegeţi oamenii, n-aveţi cum să lucraţi în folosul lor! Nu sunt perfect, nu dau sfaturi, dar sunt liber să am opinii şi mai ales liber să iau decizii! În consecinţă, rog alianţa puterii să nu-şi mai fluture orgoliile în public şi să-şi anunţe rapid candidatul pentru Capitală! În caz contrar, anunţ public că îmi pun cei 30 de ani de experienţă în administraţia publică în slujba cetăţenilor care mă vor primar al Capitalei", a scris Piedone, miercuri, în completare la cele declarate în filmarea de mai jos.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.