Obsesia asta cu negarea etniei române o să-i ducă pe unii la pastile


Obsesia asta cu negarea etniei române o să-i ducă pe unii la pastile

Curat meșteșug de tâmpenie...

Citesc un articol din care aflu: „Deși Litovoi are nume turcic iar Senselau nume slav, Diploma Cavalerilor Ioaniți precizează clar că aceștia erau valahi, adică români. La fel și în cazul lui Ioan și Farcaș. Nu se știe însă cu exactitate care era originea lor etnică. Clar este însă că stăpâneau peste o populație românească, atestată de documentele vremii și că erau vasali ai regelui Ungariei”.

Așa o înghesuială de aiureli pe câteva rânduri mai rar. Apoi vine manifestarea unei disonanțe cognitive acute: „erau valahi, adică români - dar nu se știe originea lor etnică”. Obsesia asta cu negarea etniei române o să-i ducă pe unii la pastile.

La sfârșitul articolului vine decisiva: „Sunt și cei, precum Neagu Djuvara, care afirmau că dinastia Basarabilor ar fi fost de origine cumană, drept dovadă stând și blazonul Valahiei, cu simboluri utilizate de triburile cumanilor”.

Care sunt simbolurile exclusiv cumane din stema Valahiei?!? Crucea? Acvila? Soarele și luna? Anti-românismul ăsta deja capătă conotații patologice.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.