Un lider PNL cere „tuturor forțelor” să se unească împotriva „mafiei pesediste care domină administrația locală” în Vâlcea. Este chemat chiar și AUR să se alăture luptei contra „răului” reprezentat de controversatul primar penal Mircia Gutău și Constantin Rădulescu, președintele CJ


Un lider PNL cere „tuturor forțelor” să se unească împotriva „mafiei pesediste care domină administrația locală” în Vâlcea. Este chemat chiar și AUR să se alăture luptei contra „răului” reprezentat de controversatul primar penal Mircia Gutău și Constantin Rădulescu, președintele CJ

Coaliția de guvernare nu funcționează peste tot într-o simbioză perfectă astfel încât, așa cum spunea fostul ministru al Apărării Vasile Dîncu, aproape că nu mai știi cine e de la PSD și cine de la PNL. La Vâlcea, tensiunea și dezacordul sunt atât de mari între cele două formațiuni încât Cristian Buican, președintele filialei liberale, a lansat un apel public la toate partidele politice care să unească pentru a „eradica mafia pesedistă care domină administrația locală”. Buican precizează cu nume și prenume și despre cine e vorba: Mircia Gutău, primarul din Râmnicu Vâlcea, și Constantin Rădulescu, președintele CJ

Redăm mai jos postarea publicată pe pagina oricială de Facebook a PNL Vâlcea:„În cadrul conferinței de presă desfășurate la sediul Partidului Național Liberal, filiala Vâlcea, vineri, 09.02.2024, președintele filialei, deputatul Cristian Buican , a făcut un apel la toate partidele politice să se unească în lupta împotriva alianței formată din primarul Râmnicului, Mircia Gutău, și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, membri ai Partidului Social Democrat (PSD). Buican a subliniat necesitatea de a eradica „mafia pesedistă” care, în opinia sa, domină administrația locală.

În contextul colaborării, liderul liberal a menționat că nu exclude o posibilă alianță cu AUR sau alte partide, cu scopul comun de a contracara influența PSD. ” Pentru victorie, este posibilă o coalizare a tuturor forțelor și cu AUR, toți împotriva PSD. Și am mai declarat-o și o declar din nou: Facem coaliție cu oricine împărtășește obiectivul nostru de a elimina această mafie pesedistă care a subjugat județul Vâlcea”, a declarat deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea .

Pe lângă această strategie de colaborare, Buican a subliniat și performanțele PNL la nivel local, comparativ cu scorurile la nivel național, evidențiind astfel potențialul de succes al partidului în Vâlcea. „Organizația noastră este un exemplu de urmat, și nu numai că ne batem de la egal la egal cu PSD la nivel județean, dar avem și candidați cu șanse reale de succes atât pentru primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, cât și pentru Consiliul Județean”, a adăugat el.”

Mircia Gutău este un politician controversat, condamnat și anchetat în mai multe dosare penale, dar care a reușit să scape de cea mai importantă dintre sentințe (trei ani și șase luni de pușcărie pentru luare de mită) grație unei decizii a CEDO care a considerat că nu a avut parte de un proces echitabil. În alt dosar a fost condamnat cu suspendare. Ulterior el a dat statul român în judecată cerând despăgubiri de peste zece milioane de euro. În 2022, Tribunalul Vâlcea a decis să-i acorde 100.000 de euro daune morale și peste 190.000 de lei daune materiale.

În 2020, presa locală scrie că Gutău (foto sus) s-a ales cu dosar penal pentru lovire cu doar câteva zile înaintea alegerilor locale după o încăierare cu un consilier local. Deși este președinte al Partidului Ecologist, Gutău a făcut o înțegere cu PSD urmând ca, în 2024, să candideze din partea formațiunii lui Marcel Ciolacu.

În ce-l privește pe președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu (foto jos), fost deputat PSD în legislatura 2012-2016, acestuia îi era atribuită de către liderul local al PNL situația „dezastruoasă” a drumurilor din județ refăcute pe bani europeni și care se surpă la cât de prost au lucrate de firmele de partid. „Prima ploaie serioasă a dărâmat drumul care duce la Mănăstirea Frăsinei. Departamentul de propagandă și dezinformare alcătuit de Rădulescu în CJ încearcă să acopere eșecul conducerii Consiliului Județean care a îngropat în reabilitarea acestui drum peste 40 de milioane de lei”, susținea, anul trecut, Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.