"Cameron poate să mă pupe în...". Replica incalificabilă dată ministrului britanic de Externe de o membră republicană a Congresului SUA. Acesta pledase pentru sprijinirea Ucrainei


"Cameron poate să mă pupe în...". Replica incalificabilă dată ministrului britanic de Externe de o membră republicană a Congresului SUA. Acesta pledase pentru sprijinirea Ucrainei

"David Cameron poate să mă pupe în fund!", este replica incalificabilă dată de congresmena republicană Marjorie Taylor-Greene ministrului britanic de Externe, David Cameron, care pledează constant pentru sporirea sprijinului destinat Ucrainei în lupta împotriva invadatorilor ruși. 

Cameron ceruse Congresului SUA să dea undă verde unui nou pachet de finanțare pentru Ucraina, a cărui adoptare a fost întârziată din pricina opoziției exercitate de republicanii apropiați de fostul președinte american Donald Trump. 

În cele din urmă, Senatul a aprobat pachetul în cauză, dar mai are de trecut de votul din Camera Reprezentanților până să ajungă pe masa președintelui american Joe Biden. 

Președintele republican al Camerei Reprezentanților a SUA, Mike Johnson, a sugerat că ar putea trece săptămâni sau luni până să fie adoptat, întrucât republicanii insistă pe alocarea unor sume mai mari pentru problemele interne precum securizarea graniței.

Scriind o analiză pentru site-ul american The Hill, David Cameron a precizat că pachetul de finanțare destinat Ucrainei, în cuantum de 61 de miliarde de dolari, "contează foarte mult pentru securitatea Regatului Unit și cea europeană".

"Acest chestiune este personală pentru mine. Bunicul meu a luat cu asalt plajele din Normandia sub focul de acoperire al navelor de război americane", a continuat Cameron. 

"Și în calitate de prim-ministru, am ordonat armatei britanice să se alăture SUA pentru a alunga cultul morții - Statul Islamic - din Siria și Irak", a mai zis ministrul britanic. 

În acest sens, Cameron a declarat că o cooperare similară a fost vitală pentru a ajuta riposta Ucrainei împotriva Rusiei și a Israelului contra Hamas.

Cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, ministrul britanic de Externe a subliniat că Occidentul trebuie să demonstreze "voința" de a rămâne pe poziții și de a se asigura că forțele lui Vladimir Putin sunt înfrânte.

"Vreau ca noi toți – SUA, Marea Britanie, europenii și alți aliați – să sprijinim Ucraina în lupta împotriva agresiunii complet nejustificate", a transmis Cameron, avertizând că Occidentul nu poate "arăta slăbiciunea manifestată față de Hitler în anii ’30". 

"Hitler s-a întors pentru mai mult, costându-ne astfel mult mai multe vieți pentru a-i opri agresiunea", a conchis Cameron seria de declarații contestate vehement de republicanii apropiați de fostul președinte american Donald Trump. (sursa: Sky News, AICI și AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.