VIDEO. Asta le întrece pe toate! Vladimir Putin afirmă, într-un nou interviu, că ar prefera ca alegerile prezidențiale din SUA să fie câștigate de Joe Biden, și nu de Donald Trump / „Are mai multă experiență, e mai previzibil și e politician de școală veche”


VIDEO. Asta le întrece pe toate! Vladimir Putin afirmă, într-un nou interviu, că ar prefera ca alegerile prezidențiale din SUA să fie câștigate de Joe Biden, și nu de Donald Trump / „Are mai multă experiență, e mai previzibil și e politician de școală veche”

La o săptămână după ce a acordat un interviu în exclusivitate unuia dintre cei mai influenți susținători din media ai lui Donald Trump, interviu care a fost tratat ca o epifanie de mulți dintre simpatizanții fostului lider de la Casa Albă, Vladimir Putin a dat un răspuns cel puțin bizar la întrebarea unui jurnalist de casă al Kremlinului, afirmând că, pentru Rusia, Joe Biden ar fi un președinte mai bun decât Donald Trump. 

„Are mai multă experiență, este mai previzibil și este un politician de școală veche", a afirmat Putin despre Joe Biden, adăugând că Moscova „va colabora cu orice lider în care poporul american are încredere". VIDEO AICI (cu subtitrare în engleză)

Mai mult, liderul autoritar de la Kremlin a respins preocupările crescânde legate de presupusa scădere a capacităților cognitive ale lui Biden, afirmând că acesta este foarte lucid și că ar fi vorba doar despre opinii politice partizane într-un an electoral: 

„M-am întâlnit cu Biden în Elveția; a fost acum trei ani și chiar și încă de pe atunci se spunea că este incapabil. Dar eu nu am remarcat nimic de genul acesta. Sigur, s-a uitat la notițele sale, așa cum și eu m-am uitat la ale mele. Nu a fost nimic neobișnuit. Iar faptul că s-a lovit la cap ieșind dintr-un elicopter la un moment dat, ei bine, cel care nu s-a lovit niciodată la cap să arunce primul piatra”, a mai spus el. 

Putin a criticat totuși (ca să nu bată la ochi chiar așa rău bizara schimbare de atitudine care ar putea fi o banală tehnică kaghebistă de a convinge că e „tipul cel bun” în războiul neprovocat din Ucraina, consolidându-și imaginea pozitivă obținută, în rândurile unei categorii de public naiv sau habarnist, în urma pseudo interviului acordat lui Tucker Carlson, fie pentru că vrea să negocieze pacea, după cum o arată o serie de semnale transmise pe diverse cale) politicile lui Biden privind Rusia și a calificat poziția administrației SUA în Ucraina drept „extrem de dăunătoare și nebunească". 

Și i-am spus acest lucru președintelui Biden la vremea respectivă", a mai spus Putin.

Interesat e că aprecierile pozitive ale liderului rus au venit la doar o zi după ce Biden l-a acuzat pe Trump că „s-a înclinat în fața unui dictator rus", îndemându-i pe republicanii din Congres să îl sfideze pe Trump și să susțină acordarea de fonduri pentru Ucraina.

„Imaginați-vă! Un fost președinte al SUA spunând asta! O lume întreagă a aflat! Niciun alt președinte în istoria noastră nu s-a plecat vreodată în fața unui dictator rus. Lăsați-mă să spun cât de clar pot: Eu niciodată nu voi face asta! Doamne ferește! Este stupid. Este rușinos. Este periculos. Este anti-american”, a spus Biden referindu-se la declarația lui Trump cu privire la țările NATO care nu alocă fondurile convenite la nivelul Alianței pentru Apărare. VIDEO mai jos.

Context declarație Trump. „Am zis: Toată lumea trebuie să plătească. Ei au spus: Bine, dar dacă nu vom plăti, vei continua să ne aperi? Am zis: Sub nicio formă. Nu le-a venit să creadă răspunsul”, a spus Trump la o întâlnire electorală.  

„Nu n-o să vă protejez. De fapt, i-aș încuraja (pe ruși) să facă ce dracului vor. Trebuie să plătiți. Trebuie să vă plătiți facturile”, a conchis fostul lider de la Casa Albă.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.