Deputata Raisa Enachi și iubitul său, infractorul Ion Filimon, vechi și devotați colaboratori ai lui George Simion, au părăsit AUR, acuzând că filiala locală din Vaslui a fost predată unui afacerist controlat de liberalul Nelu Tătaru


Deputata Raisa Enachi și iubitul său, infractorul Ion Filimon, vechi și devotați colaboratori ai lui George Simion, au părăsit AUR, acuzând că filiala locală din Vaslui a fost predată unui afacerist controlat de liberalul Nelu Tătaru

Una dintre cele mai vechi membre ale AUR, deputata de Vaslui Raisa Enache, care împreună cu partenerul său, Ion Filimon, controlau filiala AUR din județul Vaslui, și-a anunțat public despărțirea de partidul lui George Simion.

Politiciana nu a oferit explicații, precizând într-o postare, ulterior îndepărtată, că a decis să nu mai facă parte din AUR. 

Ion Filimon (despre care PODUL a scrie pe larg AICI) a afirmat, într-o altă postare pe pagina personală de Facebook, că noul „coordonator AUR Vaslui este desemnat Lucian Timofticiuc! Felicitări AUR”. 

 

„Felicitări” în sens ironic pentru că Timofticiuc, patronul publicației locale Vremea Nouă, este omul de casă al liberalului Nelu Tătaru, care i-a oferit un post la Ministerul Sănătății în perioada cât a fost ministru, iar apoi l-a plantat în fruntea Consiliului de Administrația la Antibiotice Iași.

Publicația acestuia, „Vremea Nouă”, a semnalat, vineri, plecarea Raisei Enachi din AUR într-un articol (destul de expeditiv, deși este un eveniment local important) în care vorbea, de fapt, mai mult despre decizia Dianei Șoșoacă de a nu-l mai implica pe soțul său, Silvestru, în organizarea SOS-ului. Sursele noastre ne-au declarat că Timofticiuc ar fi început o campanie de presă în care expunea trecutul infracțional al lui Filimon în momentul în care acesta a refuzat să mai dea bani la Vremea Nouă. 

Monitorul de Vaslui scrie că organizației AUR Vaslui le-ar fi fost impusă de la centru Laura Gherasim, candidată la europarlamentare, deși abia a poposit în partid. PODUL a scris AICI despre această rusofilă pe care AUR vrea s-o trimită la Bruxelles.

Publicația menționată mai sus descrie o scenă halucinantă care arată interesul real al Laurei Gherasim pentru formațiunea lui Simion: „Noul lider real al organizației pare a fi devenit Laura Gherasim, care, în ședința în care a fost desemnată (convocată zilele trecute, n.red), a ținut, în fața membrilor AUR de la Vaslui, un discurs aiuritor în care a susținut că nu a venit să ia, ci să dea, spunând, în același timp, că este așteptată de mama sa, foarte bătrână, în mașină, arătând astfel că face eforturi pentru a fi la Vaslui.”

AUR a scris pe una din paginile sale oficiale că Enachi nu a fost de acord cu decizia partidului de a-l determina pe „soțul său” să facă „un pas în spate”.

Pe lângă primarul din Bârlad cooptat de PSD, PNL a mai pierdut recent, la Vaslui, un membru important: omul de afaceri Ionel Sandu care a trecut la AUR cu sediu cu tot (spațiul aflat în municipiul Vaslui, zona Buium, este proprietatea lui și abia îl inaugurase pentru PNL când a decis subit că nu mai vrea în formațiunea lui Ciucă-Iohannis)

Foto jos: Ion Filimon (primul din stânga imaginii), Raisa Enachi, lângă George Simion

CITEȘTE ȘI: Un urmărit general, condamnat la 8 ani de închisoare în R.Moldova, este liderul din umbră al AUR Vaslui. Are afaceri în România, canal TV, ziar, ong și un copil cu agramata Raisa Enachi, deputată AUR, viitoare europarlamentară

Extraordinarele „calități” ale Laurei Gherasim, candidată AUR pentru Bruxelles: mare iubitoare de Rusia și soție de afacerist mason, conectat cu unul dintre cei mai importanți mafioți ai Moldovei

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.