VIDEO. Scandal monstru cu jigniri și servicii secrete în familia Șoșoacă. Îndepărtat din funcția deținută la SOS, Silvestru își acuză soția de abuz și o jignește: „Iarăși ai căzut psihic? Tratează-te, ia pastile!” / Senatoarea: „A fost înconjurat de servicii pentru că am cea mai mare șansă să ajung președintele României”


VIDEO. Scandal monstru cu jigniri și servicii secrete în familia Șoșoacă. Îndepărtat din funcția deținută la SOS, Silvestru își acuză soția de abuz și o jignește: „Iarăși ai căzut psihic? Tratează-te, ia pastile!” / Senatoarea: „A fost înconjurat de servicii pentru că am cea mai mare șansă să ajung președintele României”

„Abuzurile, toanele, fițele de tot felul și, peste toate, lipsa de perspectivă a mișcării S.O.S., condus aiuristic și discreționar de către d-na senator, Diana Iovanovici Șoșoacă, vor conduce la înfrângerea catastrofală a partidului în viitoarele alegeri. S.O.S.-ul trebuie redresat”, scrie, în zorii zilei de luni, pe pagina personală de Facebook, Silvestru Șoșoacă, soțul și angajatul senatoarei rusofile Diana Iovanovici Șoșoacă.

Anterior, el transmisese către presă un comunicat în care afirma că decizia soției de a-l suspenda din funcția de prim-vicepreședinte al partidului SOS este „ilegală” , „membrii partidelor putând fi sancționați numai în condițiile legii partidelor politice, care garantează dreptul la apărare în fața forurilor statutare și în fața instanțelor de judecată”. Silvestru Șoșoacă mai spunea că „proiectul S.O.S. România a fost ideea mea și sunt principalul organizator al partidului”. Detalii mai jos!

Context. Potrivit unor frânturi de conversații dintre cei doi soți apărute în on-line și a informațiilor ulterioare publicate de presă, „ruptura” s-a produs, în 12 februarie, după ce Silvestru Șoșoacă a avut un mesaj agresiv și jignitor la adresa senatoarei, spunându-i acesteia: „Tot nu încetezi cu crizele astea de isterie, Diana?! (…) MAI ÎNCURCI MULT LUCRURILE ÎN ACEST PARTID? Vezi că așa ai făcut și pe AUR de te-au dat ăia afară. De ce ai ieșit de pe toate grupurile? Iarăși ai căzut psihic? Tratează-te! Ia pastile dacă altfel nu mai poți, dar nu te mai stropșește la oameni!” . Ca răspuns, senatoarea i-a spus că îi revocă toate atribuțiile și sesizează comisia de disciplină. VEZI captura alăturată.

 

 

Soțul senatoarei a primit termen 48 de ore să predea „absolut toate actele partidului în original, registrele, ștampila, precum orice acte, adeziuni, procese-verbale și ștampile” pe care le deține.  

Oficial, Silvestru Șoșoacă este acuzat că a încălcat în mod repetat atât Statutul partidului cât și deciziile organelor de conducere ale SOS România. Conform deciziei, Biroul Executiv Central al partidului va discuta „situația” soțului senatoarei „și va dispune în consecință”. Dumitru Silvestru-Șoșoacă are obligația, conform deciziei, să se „abțină de la orice denigrare a partidului sau membrilor acestuia, în caz contrar acesta va suporta rigorile legii”.

Ulterior, senatoarea a venit cu precizări. „Pentru a putea să-mi salvez familia, a trebuit să iau cea mai promptă decizie! Pentru a putea salva sufletul unui om și viața lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciile care l-au înconjurat, a trebuit să-l suspend din funcția de prim-vicepreședinte, astfel încât semnătura lui să nu mai însemne nimic. Și în momentul ăla nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat”, afirmă Diana Șoșoacă într-o cuvântare adresată, la Iași, membrilor SOS, în care mai susține că „i s-a propus”, ba chiar a fost „șantajată, amenințată”, fără a preciza de cine, că trebuie să asculte de „niște reguli” pentru că are „cele mai mari procente și cea mai mare șansă să ajungă președintele României”. VIDEO mai jos


Comunicat COMUNICAT DE PRESĂ Dumitru-Silvestru Șoșoacă: 

„Cu privire la Decizia dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă, Președintele S.O.S. România, de suspendarea subsemnatului din calitatea de Prim-vicepreședinte al partidului, aduc la cunoștința opiniei publice următoarele: 1. Am aflat despre această Decizie din presă. Decizia este ilegală, membrii partidelor putând fi sancționați numai în condițiile legii partidelor politice, care garantează dreptul la apărare în fața forurilor statutare și în fața instanțelor de judecată. Potrivit art. 16 (1) din Statutul S.O.S. „Suspendarea ori destituirea din funcția de conducere pe care o îndeplinește (un membru) se face de către organul care l-a ales, cu votul majorității simple a acestuia”. Suspendarea mea din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului. Decizia nu are consecințe juridice, subsemnatul deținând în continuare funcția de Prim-vicepreședinte al partidului. 

2. Este de neînțeles o asemenea Decizie, în condițiile în care proiectul S.O.S. România a fost ideea mea și sunt principalul organizator al partidului, fapt ce nu diminuează meritele dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Nu se pot accepta totuși acțiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor și liderilor din partid. 

3. Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierei sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna Iovanovici-Șoșoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauționez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viața politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiți în fața electoratului și a membrilor de partid. 4. Îmi voi continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de Prim-vicepreședinte, Decizia neavând nicio valoare juridică. Sunt convins că partidul nu poate funcționa și cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive și discreționare. 5. Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toți membrii partidului în fața abuzurilor dnei Președinte S.O.S. Deciziile discreționare, bazate pe reacții nejustificate, vor conduce cu siguranță la distrugerea partidului și compromiterea în fața electoratului. Avem responsabilitate uriașă față de poporul român și nu avem voie să-l dezamăgim. Prim-vicepreședinte S.O.S. România, Dumitru- Silvestru Șoșoacă”.

Diana Iovanovici Șoșoacă a emis și ea un comunicat către presă luni dimineață:

„COMUNICAT DE PRESĂ

Stimați membri ai Partidului S.O.S România, simpatizanți, iubitii mei români!

Prieteni!

Sunteți, desigur, la curent, cu asediul furibund care se exercită asupra Partidului S.O.S. România și a mea personal, din partea tuturor structurilor sistemului.

Nu am să vă dau detalii, explicații sau justificări pentru ruptura politică dintre mine și soțul meu. Am convingerea că puteți discerne singuri adevărul din spatele acestor atacuri și de partea cui este dreptatea.

Partidul S.O.S. România a devenit un pericol pentru structurile puterii și pentru specialiștii în aranjamente politice. Ei știu că Diana Iovanovici Șoșoacă nu e o marfă de vânzare-cumpărare. Cu ea nu se pot face tranzacții pe spatele poporului român. De aceea au declanșat împotriva mea toată artileria de care dispun, atât din exterior, cât și din interior.

Se încearcă distrugerea partidului sau măcar paralizarea lui.

Țineți minte ce vă spun acum!

Ați venit alături de mine pentru că ați avut încredere în sinceritatea, onestitatea și forța mea pusă în slujba voastră.  Am onorat cât am putut, cu toată forța și profesionalismul ce ma caracterizează, această încredere și nu cred că v-am dezamăgit.

A venit vremea să vă probați încrederea în propria voastră forță, în propria voastră cinste. 

Strângeți rândurile, nu vă risipiți! 

Gândiți-vă la copiii voștri care așteaptă de la voi o viață mai bună, o țară mai bună. 

Nu vă lăsați ispitiți de promisiuni iluzorii, de oriunde ar veni. Ajung 34 de ani de minciuni electorale și politice. 

Nu vă lăsați din nou amăgiți. 

Nu părăsiți dispozitivul de luptă, căci suntem, într-adevăr, într-o luptă pe viață și pe moarte pentru drepturile noastre călcate în picioare. Lupta este inegală, căci ei au toate resursele, toate instrumentele, toate butoanele.

Eu nu vă am decât pe voi. Iar voi sunteți mai puternici decât toate resursele, instrumentele și butoanele lor. Dar numai ÎMPREUNĂ!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.