Care e logica fermierilor din R.Moldova când blochează principalul punct de trecere al frontierei cu România? O lume tot mai bizară


Care e logica fermierilor din R.Moldova când blochează principalul punct de trecere al frontierei cu România? O lume tot mai bizară

Așa, o observație fără prea multe pretenții. Principalul partener comercial al Republicii Moldova este România, principala categorie de exporturi în România de peste Prut sunt produsele agricole. (Nu am mai stat să caut cifrele exacte, dar cam așa stă treaba de mai mulți ani).

Având în vedere cele de mai sus, cine îmi poate explica logica fermierilor din Republica Moldova care blochează principalul punct de trecere al frontierei cu România? Care e logica? 

Blochezi exportul mărfurilor produse de tine către principalul partener? 

România nu exportă produse agricole în Republica Moldova astfel încât să îi deranjeze pe fermierii de acolo, dimpotrivă, exporturile din România sunt esențiale pentru fermieri, cum ar fi combustibilii. 

O lume din ce în ce mai bizară.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.