VIDEO. Cloaca SOS face implozie! Fostul avocat al soților Șoșoacă acuză că ambii își bat joc de partid și de membri: „Sunt oameni care au fost dați afară în șuturi, au fost denigrați, persecutați, amenințați de Diana” / Senatoarea dezvăluie că soțul a înjurat-o, înșelat-o și a vândut locuri în partid / Ce susține „blonda” care a dansat cu Silvestru Șoșoacă


VIDEO. Cloaca SOS face implozie! Fostul avocat al soților Șoșoacă acuză că ambii își bat joc de partid și de membri: „Sunt oameni care au fost dați afară în șuturi, au fost denigrați, persecutați, amenințați de Diana” / Senatoarea dezvăluie că soțul a înjurat-o, înșelat-o și a vândut locuri în partid / Ce susține „blonda” care a dansat cu Silvestru Șoșoacă

Culisele SOS, partidul condus de senatoarea rusofilă Diana Șoșoacă, se revarsă în șuvoaie duhnitoare peste membrii și simpatizanții naivi care vedeau în formațiunea senatoarei Diana Șoșoacă farul călăuzitor al suveranismului, naționalismului, ortodoxiei și antiglobalismului. 

Deranjați de scandalul cu jigniri, amenințări, acuzații de mahala și suspendări dintre soții Șoșoacă, de felul în care cei doi au ales să-și spele rufele în public, dar și de modul autoritar, intrigant și aberant în care familia Șoșoacă conduce formațiunea, mai mulți membri din conducerea SOS au dezvăluit atmosfera de teroare și suspiciune creată de Diana și Silvestru Șoșoacă pe principiul divide et impera (dezbină și stăpânește/cucerește).

În paralel, continuă, în rețelele de socializare, cu acuzații și amenințări grele, și războiul Diana versus Silvestru Șoșoacă, senatoarea acuzându-și public soțul, într-un live pe Facebook cu Luis Lazarus, că a jignit-o, înjurat-o, înșelat-o și ar fi încercat să vândă locuri în SOS. De asemenea, femeia acuzată că ar fi stârnit gelozia senatoarei în urma unui dans cu Silvestru Șoșoacă a respins categoric varianta vehiculată de presă.  Detalii mai jos

Mențiuni. Nu punem linkul cu emisiunea pentru că liveul lui Lazarus are reclame din minut în minut. Îl găsiți AICI dacă sunteți interesați.

„Unii ar fi zis că poate ar fi trebuit să stau și să aștept, dar nu aș putea să las partidul SOS în degringoladă doar pentru că niște grupuri de interese l-au șantajat pe cel care ar fi trebuit să fie, cum spun el, protectorul partidului și al meu. Eu nu sunt o femeie care are nevoie de protecție. Niciodată n-am avut. (…) Dacă a proteja o femeie înseamnă să o insulți, să o înjuri, să o înjosești, să o înșeli, să o denigrezi, atunci da, aceasta este protecție”, a spus Diana Șoșoacă la Lazarus TV. 

Ulterior ea a opinat că soțul său ar putea ajunge direct la închisoare dacă nu recunoaște decizia de suspendare și continuă să semneze „acte”, pentru că un al doilea dosar penal (Silvestru Șoșoacă are deja o condamnare la plata unei amenzi într-un dosar de ultraj) înseamnă „recidivă” și „te duci direct în pușcărie!”.

„Am ajuns să fiu atacată pentru că i se cere să-și vadă de treaba lui și să nu aducă PSD, PNL și să nu vândă locuri în partid?”, a mai spus senatoarea lăsând să se înțeleagă că partenerul de viață făcea înțelegeri politice murdare și ilegale fără acordul și știința ei.

Silvestru Șoșoacă a răspuns, într-un comentariu pe pagina sa de Facebook, că totul este, de fapt, doar o manevră a politicienei de a divorța de el.

În paralel, la emisiunea realizată la Nașu TV de Gabriela Cosmina Calițescu - până de curând o apropiată a familiei Șoșoacă, ba chiar indicată de mai multe publicații drept sursa principală a tensiunilor dintre soții Diana și Silvestru după ce ar fi dansat cu acesta din urmă, provocând gelozia partenerei de viață -,  controversatul avocat Mihai Rapcea (fost membru MISA și apoi fondator de partide neo-legionare) a dezvăluit atmosfera de teroare din cadrul SOS:

„Astfel de situații au destabilizat partidul și au creat neîncredere în rândul noilor veniți. Au fost oameni foarte asumați, oameni de calitate care, când au văzut aceste derapaje, nu au mai venit către SOS România sau au plecat cu tinichele de coadă puse de soții Șoșoacă: securiști, infractori, interlopi etc. (…) Am aflat că am fost bârfit de către domnul Silvestru Șoșoacă că aș fi agent Mossad, simțind nevoia să sublinieze că-mi știe chiar și numele de cod. (…) Și acele afirmații pe la spate le-a făcut un om pe care eu îl apăram pro bono în dosarul în care el a avut acea agresiune împotriva polițistului. (…) Atâta a fost recunoștința din partea dânsului. Și ca mine sunt foarte mulți oameni care au muncit pentru partidul ăsta, au investit bani, energie, suflet, în primul rând suflet și încredere și de care oamenii ăștia doi își bat joc efectiv. Puteau foarte bine, ca niște oameni responsabili, să-și rezolve problemele personale acasă. Au simțit nevoia să facă toată această mizerie, tot acest scandal politic care ne afectează acum pe toți. 

Foarte mulți dintre colegii mei nu înțeleg atitudinea mea și cum de am putut să apar în această seară la o televiziune inamică, pentru că ați devenit inamică, că așa zice Diana, însă eu le atrag atenția: nu eu am început. Cei care au generat tot acest scandal sunt soții Diana și Silvestru Șoșoacă. (…)

Sunt oameni cum este și domnul Erich Mocanu care au fost efectiv dați afară în șuturi. Oameni care au fost denigrați, persecutați de Diana, amenințați că dacă vor vorbi despre lucrurile care li s-au întâmplat în SOS România, vor avea de-a face cu ea, cu dosare penale și cu plângeri. Acestă atitudine dictatorială, tiranică trebuie să înceteze și spun toate aceste lucruri pentru că eu nu percep acest partid ca pe o jucărie a familiei Șoșoacă.  (…) Dacă am ajuns să aducă naționalismul românesc atât de jos și să fie practic târât în noroiul acesta al unui scandal casnic de către doi oameni care nu mai au capacitatea de control asupra propriilor acțiuni, este foarte grav”. VIDEO la finalul textului

Mihai Rapcea este vicepreședinte și coordonator al filialei SOS București.

Prezent și el în emisiune, Andreas Stanca, fost președinte al filialei Cluj și secretar în comitetul director, a confirmat cele susținute de avocatul Rapcea, adăugând: „Am crezut foarte mult în această doamnă senator Diana Șoșoacă. După ce a preluat președinția partidului a început să atace oamenii, inclusiv pe Erich Mocanu care a plecat printre primii, a plecat forțat de fapt. (…) Trecând un timp a început: ăla e trădător, ăla e infiltrat, ăla e Mossad, ăla e CIA, cum face ea și cum face Silvestru. Au început scandalurile și certurile. Și s-au format bisericuțe pentru că, în loc să fim uniți, să ne îmbărbătăm, Diana mai mult ne dispersa. (…) La o emisiune de la Realitatea a spus că partidul este pe persoană fizică, al ei și al soțului. Doamnă, greșit, am muncit toți, unii mai mult, alții mai puțin, pentru că chiar dacă sunteți senatoarea Diana Șoșoacă, fără noi, poporul, nu ați fi existat”.

În ce privește motivul plecării sale din SOS: „În primul rând pentru că ne-a denigrat. În ședințe vorbea foarte urât. Era un sistem dictatorial, ceaușist, fascist, cum vreți dvs. Și s-au întâmplat foarte multe cazuri când au fost scoși din ședințe iar apoi erau dați afară, fără să judece cine trebuia să judece. (…) Mulți oameni și-au cheltuit banii din buzunar, au crezut în ea și au fost dezamăgiți. Sunt foarte mulți colegi dezamăgiți”.

Dreptul la replică al SOS a venit din partea lui Marius Tudor, care s-a recomandat unul dintre liderii „marcanți” ai formațiunii: „Minciuni. Atitudine dictatorială? Toate deciziile importante, de la cea mai mică la cea mai mare, se iau împreună cu toți colegii. (…)”

Dialogul se încinge și se fac acuzații și mai grave, Marius Tudor afirmând că Nașul TV a primit „mii de lei” de la SOS (cel mai probabil pentru promovarea formațiunii, minutul 30:50 aproximativ, video la finalul textului)

„Și în momentul în care v-am donat miile alea de lei…Arătați extrasul de cont…mia de lei pe care v-am dat-o și restul de mii de lei de la membrii partidului, ce ați făcut cu ei…noi suntem o familie, doamnă…partidul SOS v-a făcut mult bine. Ce ați făcut cu banii noștri? Ați plătit amenzile de la CNA?”, a mai spus Marius Tudor.

„Banii dvs n-au acoperit nici 10% din amenzi, ca să ne înțelegem”, îi răspunde realizatoarea.

Ulterior, ea a explicat ce a fost cu dansul acordat lui Silvestru Șoșoacă și despre care unele publicații au speculat că ar fi cauza scandalului din familia senatoarei rusofile.

Replica ei a fost susținută de o intervenție a lui Aurelian Pavelescu, un păcălici politic, care, printre altele, a înjosit PNȚCD-ul în asemenea hal încât a ales să-l asocieze cu infractorul Liviu Dragnea (căruia în semn de prețuire i-a acordat și „Medalia Omagială Iuliu Maniu”). Așadar, din lipsă de perspective politice și preocupări serioase, Pavelescu a ajuns să vorbească despre țopăiala lui Silvestru Șoșoacă cu o realizatoare tv, explicând că balansul celor doi s-a petrecut la un eveniment al „țărăniștilor”, organizat la Baia Mare, la care au fost invitați atât soții Șoșoacă, cât și echipa Nașul TV. A venit doar Silvestru Șoșoacă în cele din urmă. „Eram prezenți peste o sută de oameni. Nicio legătură cu ce s-a scris în presă. Sunt surprins că lucrurile au luat o asemenea întorsătură”, a spus Pavelescu.

Invitat la România TV, Silvestru Şoşoacă a acuzat, la rândul lui, că soția sa este înconjurată de elemente „securistoide”, fără să spună cu nume și prenume cine sunt acestea. 

„Hai să vă zic despre ce e vorba. Creșterea partidului e bună, dar eu nu sunt mulțumit. Sunt unii de care partidul SOS România trebuie să scape cât mai repede. Diana zice să-i mai ținem, să ne folosim de ei. Mie mi se pare o pierdere de vreme, că am intrat în an electoral și ar trebui să ne descotorosim de acești securistoizi cât mai repede. Și veți vedea că până la urmă va fi ca mine, cum a fost mereu, pentru că eu sunt protectorul acestui partid. Că dacă vă spun cine sunt ăia, o sa vă dați seama că Diana a avut dreptate când a zis că a vrut să mă protejeze.

Un fost viceprimar al României, altul e o vedeta media, căutător de cadavre, un ex consul la Tel Aviv, care trăgea de noi în perioada asta să mergem la Moscova la nu știu ce consilii. Cum să trec eu peste așa ceva? Trebuie să scăpam de acești oameni cât mai repede. Nu e logic să existe lupte serioase? Păi în PNL se decapitează ăia non-stop. Ăștia de care vorbesc nu sunt în partid, doar unul e, restul nu, dar au influență asupra mai multor membri. Secretarul general al partidului nu va mai fi în curând (Iulian Șerban)”, a spus Silvestru Şoşoacă.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.