Tovărășia criminalilor în masă: Putin i-a făcut cadou o mașină de lux satrapului nord-coreean Kim Jong-un, ca semn al ”prieteniei speciale”. Munițiile fabricate în Coreea de Nord – adevărata miză a Rusiei


Tovărășia criminalilor în masă: Putin i-a făcut cadou o mașină de lux satrapului nord-coreean Kim Jong-un, ca semn al ”prieteniei speciale”. Munițiile fabricate în Coreea de Nord – adevărata miză a Rusiei

Președintele nord-coreean Kim Jong-un a primit cadou o mașină de lux de fabricație rusă de la președintele rus Vladimir Putin, la sfârșitul lunii ianuarie, ca semn al prieteniei reînnoite dintre cele două țări. 

Potrivit Agenției Centrale de Știri din Coreea de Nord, autoturismul de lux Aurus de fabricație rusă a fost înmânat surorii președintelui nord-coreean, Kim Yo Jong, cunoscută ca liderul de facto nr. 2 al Coreei de Nord, și secretarului Partidului Muncitorilor, Park Jong Chon. 

Sora liderului a spus că autovehiculul rus este „un cadou excelent și o demonstrație clară a prieteniei strânse dintre cei doi lideri ai RPDC și Rusia” și a transmis ”cu respect părții ruse salutul de recunoștință din partea tovarășului Kim Jong-un către tovarășul președinte Putin”, conform relatării agenției de ”presă” nord-coreene. 

Modelul făcut cadou, pretențios numit de ruși „echivalentul rusesc al Rolls-Royce”, ar fi cel prezentat de Putin anul trecut lui Kim Jong-un, în timpul vizitei sale la Phenian. 

Agenția de ”presă” nord-coreeană a raportat și faptul că delegații conduse de înalți oficiali ai guvernului nord-coreean responsabili cu tehnologia, pescuitul și afacerile sportive au plecat marți în Rusia, iar ministrul Informațiilor și Comerțului, Ju Yong Il și alți delegați au părăsit Phenianul luni pentru a participa la un forum IT global la Moscova. 

Avântul relațiilor dintre cele două țări a fost luat îndată ce Rusia a avut nevoie de muniții de tip sovietic, aflate în uzul armatei nord-coreene și fabricate la scară largă în cea mai austeră țară comunistă. 

Phenianul a răspuns favorabil cererii Moscovei, livrând cantități gigantice de muniții, iar astfel cele două state criminale au reluat o legătură care a mai existat doar cu zeci de ani în urmă, în perioada sovietică. 

Așa fiind, merită menționat și faptul că Rusia NU pare să fi oferit și un ajutor semnificativ în alimente pentru Coreea de Nord, aflată, ca întotdeauna, într-o gravă criză alimentară, deși s-a angajat anul trecut să ofere gratuit cantități mari pentru mai multe țări africane.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.