VIDEO. Dreapta Unită cere referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Alianța lui Drulă, Orban și Tomac va contesta comasarea și nașterea partidului unic pe toate căile legale. „Este o crimă împotriva democrației” / AUR: „Nu vom sta cu mâinile în sân. Vom sesiza organele competente pentru crearea unui grup infracţional organizat”


VIDEO. Dreapta Unită cere referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Alianța lui Drulă, Orban și Tomac va contesta comasarea și nașterea partidului unic pe toate căile legale. „Este o crimă împotriva democrației” / AUR: „Nu vom sta cu mâinile în sân. Vom sesiza organele competente pentru crearea unui grup infracţional organizat”

„Comasarea pe care o propun PSD și PNL este o crimă împotriva democrației! Ceea ce doresc Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu este instalarea partidului unic în România, pentru că adevărata comasare despre care vorbim este cea a PNL cu PSD. Astăzi vorbim, de fapt, despre dispariția PNL și nașterea partidului unic PSD-PNL. Alianța Dreapta Unită se va opune acestui partid unic și astăzi vă anunț că Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate rândurile de alegeri. Avem un obiectiv crucial: nu îi vom lăsa să fure viitorul României. 

Ceea ce fac Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă este un furt. Se joacă cu democrația românească, se joacă la masa verde, la bambilici, se joacă cu viitorul României, încercând prin tot felul de combinatorii și mijloace nefirești să păstreze o putere pe care românii nu vor să le-o mai dea. România suferă. Economia este în frânare, aproape în recesiune, prețurile cresc la alimente, la RCA, oamenii sunt în stradă și își spun nemulțumirile și, în acest timp, singurul lucru de care sunt preocupați acești politicieni de la partidul unic PSD-PNL este cum să-și salveze scaunele.Măsuri ale unor politicieni pentru alți politicieni”, a spus liderul USR, Cătălin Drulă, într-o declarație comună cu Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, și Eugen Tomac, liderul PMP.

AUR a transmis un comunicat, semnat de Marius Lulea, prim-vicepreședinte al formațiunii în care precizează că formațiunea sa (pe care PODUL o consideră de orientare rusofilă) va „sesiza organele competente pentru crearea unui grup infracţional organizat şi conspiraţie la încălcarea Constituţiei”. 

„Ce vedem astăzi este unirea PSD și PNL. Aceasta e adevărata comasare: a PSD cu PNL. Vorbim de un partid unic care luptă împotriva românilor.

Alianța Dreapta Unită a decis să aibă candidați comuni la toate rândurile de alegeri din 2024. 

Nu îi vom lăsa să fure votul românilor. Nu îi vom lăsa ca înțelegerile lor obscure să conteze mai mult decât votul fiecărui român. 

Vom contesta orice comasare pe toate căile legale. De asemenea, Dreapta Unită cere declanșarea unui referendum pentru eliminarea pensiilor speciale, adoptarea de urgență a legii de alegere a primarilor în două tururi și reducerea numărului de parlamentari la 300.

Ne-au arătat ce pot face în ultimii doi ani: taxe mărite și scumpiri care au ajuns să sufoce milioane de familii. În tot acest timp, ei s-au preocupat de privilegiile lor, de baroni și pensii speciale. Românii strângeau cureaua, ei jefuiau bugetul țării. Românii îndurau, ei își dădeau pensii speciale. 

Alianța Dreapta Unită este pregătită să câștige alegerile, oricâte comasări ar face ei și oricâte piedici ne-ar pune. Suntem aici să luptăm pentru o Românie modernă, în care banii publici merg către spitale, școli și autostrăzi, nu în conturile lor. 

Vă chem alături de mine și de Dreapta Unită în lupta cu partidul unic PSD-PNL”, a mai scris Drulă pe Facebook. 

„Astăzi se va naște 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐮𝐥 𝐮𝐧𝐢𝐜 𝐢̂𝐦𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐚 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐏𝐒𝐃-𝐏𝐍𝐋. Prin această comasare, PSD și PNL ne spun că vor să fure votul românilor. Nu îi vom lăsa. 

Vom ataca în justiție toate legile, hotărârile de guvern sau OUG-urilor care vor duce la comasarea alegerilor. 

Alianța Dreapta Unită se opune cu toată forța partidului unic PSD-PNL. 𝐕𝐨𝐦 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭̦𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢 𝐥𝐚 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐫𝐚̂𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. 

Te-ai săturat și tu să plătești taxele mai mari ca să aibă ei bani de pensii speciale? Dreapta Unită îi cere președintelui Iohannis să convoace pe 9 iunie un 𝐫𝐞𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐝𝐮𝐦 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐞𝐥𝐢𝐦𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞. 

Pentru a avea alegeri cu adevărat legitime, alianța Dreapta Unită cere 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢̂𝐧 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐭𝐮𝐫𝐮𝐫𝐢. O lege în acest sens există deja în Parlament, trebuie adoptată de urgență. 

Dreapta Unită cere, de asemenea, adoptarea legii prin care 𝐧𝐮𝐦𝐚̆𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐝𝐮𝐬 𝐥𝐚 𝟑𝟎𝟎. 

Nu putem sta pe margine îi timp ce ei vor să fure viitorul României. 𝐕𝐢𝐧𝐨 𝐬̦𝐢 𝐭𝐮 𝐚𝐥𝐚̆𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐃𝐫𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐭𝐚̆. Este momentul generației noastre”, precizează Dreapta Unită într-un comunicat. 


Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat, miercuri, că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor, iar europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie. Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a mai explicat că partidul pe care îl conduce şi PSD vor merge pe listă comună la europarlamentare şi pe listă separată la cele locale. Marcel Ciolacu a explicat că cele două partide în această variantă pot face faţă valului extremist, iar decizia comasării nu este una împotriva democraţiei, ci pentru democraţie.

Cei doi preşedinţi au sosit împreună în sala sala Nicolae Bălcescu din Palatul Parlamentului, însoţiţi de principalii lideri ai celor două formaţiuni. Aceştia s-au aşezat în primele rânduri, în general alterând - PNL, PSD.

Reacție AUR

Comasarea alegerilor europarlamentare şi locale este ilegală şi Alianţa pentru Unirea Românilor va sesiza organele competente privind încălcarea Constituţiei, a anunţat miercuri prim-vicepreşedintele AUR Marius Lulea.

Într-un comunicat al AUR transmis AGERPRES, Marius Lulea susţine că, spre deosebire de PNL şi PSD, AUR se poate adapta la orice tip de alegeri, la termen sau comasate.

„Sunt atât de disperaţi să rămână în funcţii, încât au inventat această comasare ilegală şi neconstituţională. Nu vom sta cu mâinile în sân. Zilele acestea vom sesiza organele competente pentru crearea unui grup infracţional organizat şi conspiraţie la încălcarea Constituţiei, în contextul în care decizia comasării vine la o zi după discuţiile purtate la Cotroceni între judecătorul CCR Mihaela Ciochină, fost consilier al lui Klaus Iohannis, şi mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului, care au analizat împreună cu preşedintele ţării toate scenariile în cazul în care va fi contestată legea pe care coaliţia vrea să o modifice ilegal", a declarat Marius Lulea.

În opinia sa, această comasare ar putea să aibă "efectul invers" faţă de cel pe care îl preconizează liderul PSD, Marcel Ciolacu, şi preşedintele Klaus Iohannis. "AUR este posibil să aibă un scor mai bun decât anticipam şi anticipau şi ei", a afirmat Marius Lulea.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.