Liberalul Robert Sighiartău anunță că va face campanie împotriva PSD în județul său și că nu e singurul de la PNL care va face asta / „Știu colegi care vor să se alieze cu USR sau cu Alianța Dreapta Unită în aceste alegeri”


Liberalul Robert Sighiartău anunță că va face campanie împotriva PSD în județul său și că nu e singurul de la PNL care va face asta  / „Știu colegi care vor să se alieze cu USR sau cu Alianța Dreapta Unită în aceste alegeri”

Deputatul PNL Robert Sighiartău a precizat, luni, pentru RFI, că nu susține lista comună PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare, nici eventuala candidatură a lui Marcel Ciolacu la prezidențiale și că el, personal, va face campanie împotriva PSD la Bistrița-Năsăud la viitoarele alegeri. 

Sighiartău, care este și vicepreședinte ale formațiunii liberale, consideră că decizia comasării e una bună, dar critică participarea PNL și PSD pe o listă comună la scrutinul european, apreciind situația ca fiind în dezavantajul PNL.

„Decizia de a avea liste comune din punctul meu de vedere defavorizează clar cele două partide, pentru că 1+1 în politică nu dau 2, mai ales în contextul actual (...). În acest moment, această idee de a avea liste comune nu este în avantajul PNL. Sunt multe motive, inclusiv de la pierderea sau dizolvarea identității PNL, care are de suferit pe o listă comună, până la multe alte argumente”, a spus Sighiartău

Vicepreședintele PNL atrage atenția că  „în teritoriu există foarte multe bătălii între PNL și PSD. Există o ambiguitate, o confuzie în acest moment în rândul aleșilor locali, al celor care vor să candideze la Primărie, a consilierilor locali, pentru că sigur, ei se vor bate de la egal la egal cu membrii PSD”.

Robert Sighiartău nu agreează nici ideea unui candidat comun PSD-PNL la Președinție, din partea formațiunii social-democrate: „Există tot felul de idei, discuții, legate de alegerile prezidențiale. (Alegătorii PNL-n.r.) nu vor vota niciodată un președinte de la PSD, nici ei, nici etnicii maghiari. Se tot aude discuția că ar putea fi un candidat de la PSD comun, susținut de PNL. Electoratul PNL nu va vota un Marcel Ciolacu candidat la prezidențiale, pentru că știm foarte bine de-a lungul istoriei că voturile de dreapta nu s-au dus niciodată către un candidat de la PSD”.

„Personal, voi face campanie împotriva PSD, mai ales la Bistrița. Ca deputat de Bistrița-Năsăud, voi face campanie împotriva PSD, pentru că aici noi ne batem cu Partidul Social Democrat și va fi o bătălie destul de dură, așa cum în alte locuri, în județul Olt, în Dolj, inclusiv în Sălaj, cele două partide, PNL și PSD, se vor bate (...). Urmează să vedem exact cum se vor așeza lucrurile. Sigur că pot fi alianțe libere. Știu colegi care vor să se alieze cu USR sau cu Alianța Dreapta Unită în aceste alegeri, în anumite județe”, a conchis Sighiartău.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.