2 ani de invazie rusească la scară largă. Rareș Bogdan trage un semnal de alarmă: "Orice slăbiciune ne poate costa foarte mult, poate chiar totul! Dacă Ucraina cade, să ne ferească Dumnezeu! Imaginați-vă o graniță cu Putin!"


2 ani de invazie rusească la scară largă. Rareș Bogdan trage un semnal de alarmă: "Orice slăbiciune ne poate costa foarte mult, poate chiar totul! Dacă Ucraina cade, să ne ferească Dumnezeu! Imaginați-vă o graniță cu Putin!"

La împlinirea a doi ani de la începutul invaziei rusești la scară largă asupra Ucrainei, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și lider al delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, avertizează că orice ezitare în a sprijini forțele ucrainene pentru a câștiga războiul contra invadatorilor ruși "ne poate costa foarte mult".

"Dacă Ucraina cade, urmează Moldova", atrage atenția eurodeputatul PNL. 

Pentru a scoate în relief devastatoarele consecințe ale invaziei rusești, Rareș Bogdan amintește că mii de copii ucraineni au fost răpiți pentru a fi transformați în soldați ai regimului Putin. În acest context, amintim că jurnalista Anna Neplii a redactat un amplu articol pentru Podul.ro în care a prezentat informații-cheie despre campania Kremlinului de militarizare a copiilor ucraineni din zonele ocupate temporar de forțele ruse. 

CITIȚI ȘI: De 10 ani, rusia militarizează și rusifică elevii ucraineni din regiunile ocupate temporar. Materiile introduse de autoritățile ruse. Lupta kremlinului cu însăși identitatea ucraineană. Manualele de "istorie" în care Ucraina nu este nici măcar menționată. Deportarea elevilor în rusia și Crimeea cu scopul reeducării acestora sub pretextul "reabilitării" / Anna Neplii

"Acum 2 ani, copilașii ucraineni au fost luați de mânuță, urcați în spate alături de pisică și mașinuța preferată, păpușa și ursuleții de pluș și nevoiți să plece din leagănul lor pentru patrii de împrumut. Câtă deznădejde, câtă suferință și câte lacrimi au curs pentru tații lor uciși la datorie noi nu putem decât să bănuim. 7 milioane de ucraineni au trecut deja prin România. Poporul nostru, ROMÂNII, nu ezită să sară în ajutor, căci cunoaștem prea bine propriile suferințe… Și nu s-a terminat. După 2 ani de la atacarea furibundă a Ucrainei, nimeni nu poate spune cât va mai dura cea mai mare invazie de după al Doilea Război Mondial. Știm însă cu toții un lucru: orice slăbiciune, orice șovăială în a ajuta Ucraina să câștige războiul ne poate costa foarte mult. Poate chiar totul! Dacă Ucraina cade, urmează Moldova. Imaginați-vă o graniță cu Putin, nave rusești la Sulina etc. În nemernicia asta, Kremlinul nu poate fi crezut nicio secundă că are intenții bune! Dacă Ucraina cade, să ne ferească Dumnezeu! Orice ezitare este interpretată de agresor drept dezbinare. Europa trebuie să fie mai unită ca oricând. Știți de ce? Am multe argumente, dar gândiți-vă doar la unul: Mii de copii ucraineni au fost răpiți pentru a fi transformați în soldați ai lui Putin. Imaginați-vă că sunt ai noștri…", precizează Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.