VIDEO. Omerta uselistă pentru Împăratul de la Grivco. Marcel Ciolacu pretinde că habar nu are pentru cine se pregătește vila de 7 milioane de euro. Investiția totală în căsoiul lui Klaus Iohannis ar fi, de fapt, de 9 milioane de euro, relevă o altă investigație de presă


VIDEO. Omerta uselistă pentru Împăratul de la Grivco. Marcel Ciolacu pretinde că habar nu are pentru cine se pregătește vila de 7 milioane de euro. Investiția totală în căsoiul lui Klaus Iohannis ar fi, de fapt, de 9 milioane de euro, relevă o altă investigație de presă

Premierul Marcel Ciolacu, care pretindea recent că nu știe de ce are George Simion,  liderul AUR, interdicție de a intra R.Moldova și Ucraina, a răspuns,  marți, că habar nu are nici despre ce se întâmplă la doi pași de Palatul Victoria, mai exact despre valoarea investițiilor făcute în cartierul Primăverii de Regia Autonomă ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) într-o vilă în care ar urma să se mute, potrivit unei investigații Recorder, Klaus Iohannis la finalul mandatului de președinte. Și nici dacă impozanta reședință, în reamenajarea căreia, statul investește peste șapte milioane de dolari (VIDEO mai jos) îi este destinată, într-adevăr, liderului de la Cotroceni.

Nici liberalii chestionați de presă, după apariția zguduitoarei investigații Recorder despre risipa banului public în condițiile unei inflații record pentru România la nivel European, nu „cunosc acest subiect”. 

„Nu cunosc acest subiect”, a răspuns candid și Marcel Boloș, ministrul liberal al Finanțelor. 

Ciolacu a mai spus că va cere explicații pe această temă. VIDEO mai jos.

„În primul rând, nu știu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane. Am aflat și eu de la dvs din presă aceste sume. Este o vilă a RA-APPS, nu e nici prima, nici ultima unde se fac investiții. Ele au fost renunțări de la anumite partide politice. Cu certitudine, astăzi, eu, Marcel Ciolacu, nu vă pot răspunde dacă e pregătită pentru Președinte sau pentru alt demnitar. […] Depinde câți metri pătrați are, că dacă este la peste 10 mii de metri pătrați, nu știu cât de gigantică este investiția. Același lucru am avut discuție și cu Vila Lac 1 și v-am spus că, din punctul meu de vedere, nu este, în acest moment, o prioritate pentru România. Nu pot interzice RAPPS-ului sau Secretariatului General să își facă un plan de investiții multianual. […] Haideți să ne vină toată informația de la RAPPS și sunt ferm convins că veți avea toate răspunsurile. Așa este legea”, a afirmat Marcel Ciolacu.


Dezvăluirile Recorder și conexiunile făcute de jurnaliștii săi cu președintele Iohannis au fost confirmate de o altă investigație a G4media.ro care arată că „fostul sediu al Partidului Național Liberal și al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 86 din București este pe cale să fie transformat într-o ”locuință individuală” care va fi atribuită președintelui Klaus Iohannis după ce acesta își va termina al doilea mandat, a declarat pentru G4Media.ro o sursă din mediul politic. Aceeași sursă a susținut că, în final, lucrările de amenajare vor costa 45 de milioane de lei (circa 9 milioane de euro)”. 

„Din extrasul de Carte Funciară reiese faptul că proprietatea de pe Aviatorilor este amplasată pe un teren de 1.110 mp și constă din trei imobile: clădire birouri (S+P+1E) cu suprafața construita la sol de 475 mp și suprafață construită desfășurată de 1.265 mp, un garaj cu suprafața construită desfășurată de 43 mp și o cabină poartă cu suprafața de 23 mp”, scrie și G4media.ro.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.