Clanului politico-mafiot Piedone-Dan Voiculescu nu-i mai ajunge un sector, vrea să înhațe toată Capitala. Subordonatul securistului-infractor „Felix” acuză ANI de securism, după ce instituția și-a băgat nasul în viesparul famigliei de la Sectorul 5


Clanului politico-mafiot Piedone-Dan Voiculescu nu-i mai ajunge un sector, vrea să înhațe toată Capitala. Subordonatul securistului-infractor „Felix” acuză ANI de securism, după ce instituția și-a băgat nasul în viesparul famigliei de la Sectorul 5

Fostul pușcăriaș Cristian Popescu Piedone, achitat de gașca Liei Savonea-PSD, tună și fulgeră, amenință și acuză Agenția Națională de Integritate (ANI) care a îndrăznit să deranjeze viesparul mafiot organizat de la Sectorul 5 arătând că este conflict de interese să-ți numești propriul ginere în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.

Fără să indice exact unde îl „calomniază” sau unde nu sunt corecte constatările ANI, Piedone se victimizează, pretinde că este vizat de „Securitatea Comunistă” (ale cărei interese le reprezintă, de fapt, din moment ce formațiunea sa politică este creația odiosului Dan Voiculescu, patronul securist al Antenelor, unul dintre cei mai importanți infractori politico-economici de după căderea regimului comunist), anunță că își menține decizia de a candidat la Capitală și că fiul său, deputatul PSD Vlad Popescu Piedone, va candida pentru funcția de primar la Sectorul 5. 

ANI a precizat, miercuri, că, în exercitarea atribuțiilor de primar, Piedone a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON. 

Astfel, ANI îl acuză că a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.

Hotnews.ro mai arată că Șerban Andrei, soțul fiicei lui Piedone, a câștigat, în 2021 și 2022, din cele patru joburi-sinecuri avute la stat (două la Sectorul 5, două la Sectorul 4) nu mai puține de 2000 de euro pe lună, respectiv 2500 de euro.

Cristian Popescu Piedone răspunde însă agresiv pe Facebook, acuzând ANI că încearcă să împiedice candidatura sa la Primăria Capitalei și că i-a îngrădit dreptul la apărare.

CITEȘTE ȘI: Cei șase morți de la Sectorul 4 pentru care Popescu Piedone și acoliții nu au răspuns niciodată în fața legii. Actualul primarul de la Sectorul 5 și un colaborator apropiat au fost implicați într-un caz la fel grav și revoltător ca și „căminele groazei”

ANI arată însă că „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE și ION ROBERT FLORIN nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”.

Paranteză. Ion Robert Florin este un polițist din județul Argeș. Speța sa nu are legătură cu cea a lui Piedone. Potrivit ANI, acesta „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 27 august – 03 octombrie 2022 și 19 noiembrie 2022 – 03 ianuarie 2023, întrucât a exercitat simultan cu funcția publică cu statut special și o altă funcție remunerată în sectorul privat, funcția exercitată în sectorul privat fiind incompatibilă cu calitatea de organ de cercetare penală al poliției judiciare”.

Piedone: „Agenția Națională de SECURITATE nu mă vrea la Primăria Capitalei!

Interesele politico-securiste mizerabile vor un păpușar în fruntea bucureștenilor, nu un gospodar care să lupte pentru cetățeni și pentru oraș, deopotrivă!

Chiar aseară, Victor Ciutacu m-a atenționat că interesele unora mi-ar putea aduce dosare penale sau chiar arestare până în alegeri!!!

ANI, mama lui ANI și toți securiștii care lucrează împotriva țării NU MAI POT PĂCĂLI ROMÂNII!

DE DATA ACEASTA, LÂNGĂ PIEDONE SUNT TOȚI ROMÂNII BATJOCORIȚI VREME DE 30 DE ANI DE SECURIȘTI SI DE HOȚII ȚĂRII!!!

Stimați cetățeni de bună credință, Securitatea Comunistă trăiește sub masca ANI.

Ei VOR FRÂNĂ PE CANDIDATURA LUI PIEDONE LA Primăria Capitalei! 

CETĂȚENII CARE ÎȘI VOR BUCUREȘTIUL ÎNAPOI SUNT ÎNSĂ  ALĂTURI DE PIEDONE!

De când ANI a anunțat în presă că mă acuză, cetățeni de peste tot mă sună și îmi trimit mesaje de încurajare! Le mulțumesc și ii anunț că NU MĂ SPERII, NU RENUNȚ, MERG ÎNAINTE ȘI DOAR ÎNAINTE!

Dacă securiștii și hoții de țară vor revoluție națională, atunci va fi revoluție națională de spălare a țării de trădători și de putori! 

Pentru toți securiștii care lucrează împotriva poporului, eu, Piedone, anunț:

Dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunțat public raportul privind  presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia!

Dau în judecată ANI pentru manipularea intenției de vot, în condițiile în care raportul a fost fabricat imediat după ce mi-am anunțat candidatura la funcția de primar al Capitalei! 

Hoții țării să știe următoarele: 

Dosarele, pușcăria și securitatea voastră NU MĂ SPERIE!

Cristian Popescu Piedone candidează la funcția de primar al Capitalei!

Deputatul Vlad Popescu Piedone candidează la funcția de primar al Sectorului 5!”

Pe 12 mai 2022, Cristian Popescu-Piedone era condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul Colectiv, la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul Bucureşti. Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone era scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului. Piedone a fost acuzat că a semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

Un an mai târziu, în iunie 2023, Cristian Popescu Piedone era achitat definitiv de Înalta Curte. Trei judecătoarea din gașca dubioasei Lia Savonea, o apropiată a PSD, au desființat sentința pe care fostul edil o executa pentru abuz în serviciu și au dispus punerea în libertate, în baza  art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală - fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. 

Primarul petrecuse un an și o lună la penitenciarul Jilava.

Judecătoarele ÎCCJ care au dispus achitarea definitivă a lui Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv sunt Elena Barbu, Eleni Cristina Marcu şi Valerica Voica. Surprinzător sau nu, primele două au semnat o scrisoare în care îi înfierau pe magistraţii care protestau faţă de OUG 13 în epoca Dragnea, arăta Newsweek la momentul punerii în libertate a lui Piedone.

Când semna scrisoarea prin care condamna protestele colegilor, judecătoarea Cristina Eleni Marcu era vicepreşedintă a Curţii de Apel Constanţa, iar Elena Barbu era preşedinte interimar la Curtea de Apel Braşov.

În 2020, Elena Barbu şi Eleni Cristina Marcu au promovat, în anul 2020, la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) fiind selectate de o comisie de examinare din care a făcut parte şi fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader.

Cea de-a treia judecătoare din completul care l-a eliberat pe Piedone, Valerica Voica, a fost promovată în ianuarie 2022 la ÎCCJ, în timpul mandatului fostului CSM, din care făcea parte şi Lia Savonea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.