Moscova se gudură pe lângă regimul nord-coreean, lansând un mesaj public prin care mulțumește pentru ajutorul substanțial oferit în război


Moscova se gudură pe lângă regimul nord-coreean, lansând un mesaj public prin care mulțumește pentru ajutorul substanțial oferit în război

Într-o postare pe Facebook, Rusia și-a exprimat recunoștința față de Coreea de Nord pentru solidaritatea arătată față de trupele ruse pe parcursul războiului din Ucraina, solidaritate despre care se știe că s-a exprimat prin aprovizionarea cu cantități mari de muniții.  

"Suntem încântați că Republica Populară Democrată Coreea este alături de noi în fruntea acestei lupte", se spune în postarea ambasadei Rusiei la Phenian din data de 29 februarie.

"Statele Unite și marionetele lor sunt responsabile pentru vărsarea de sânge și distrugerea cauzate în Rusia de politicile lor de represiune", se continuă într-o manieră nord-coreeană mesajul ambasadei ruse, care conchide că "Rusia va câștiga și aceasta va fi o victorie comună pentru toți cei care aderă la noua ordine mondială".

Moscova chiar are pentru ce să mulțumească Phenianului – numai anul trecut, din luna august, au fost trimise armatei ruse aproximativ 6.700 de containere care conțineau peste trei milioane de obuze de artilerie produse în fabricile nord-coreene, conform informațiilor făcute publice de Coreea de Sud.

Ministrul apărării din Coreea de Sud, Shin Won-sik, a declarat pentru presă marți că, potrivit estimării sale, milioane de cartușe au fost livrate Rusiei, inclusiv peste trei milioane de obuze de artilerie de 152 mm și mai mult de jumătate de milion de lansatoare de rachete de 122 mm.

Mesajul de felicitare al Ambasadei Rusiei la Phenian vine la o zi după confirmarea că satelitul de spionaj nord-coreean - despre care se crede că a fost dezvoltat cu consiliere tehnologică rusă - este funcțional. Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud a declarat în noiembrie anul trecut că Moscova ar fi oferit consiliere tehnologică pentru lansarea satelitului, ca gest de bunăvoință pentru aprovizionarea cu muniții.

Phenianul nu pare să fi avut nicio problemă în susținerea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei, deoarece a considerat invazia rusă "o luptă dreaptă pentru apărarea securității și a intereselor strategice". (sursa: Radio Free Asia)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.