EXCLUSIV Document. Cu trenul din Iași și Chișinău spre Cernăuți! JSC „Ukrzaliznytsia” anunță că a început negocierile cu CFR și CFM în vederea realizării unei noi conexiuni feroviare. Detaliile


EXCLUSIV Document. Cu trenul din Iași și Chișinău spre Cernăuți! JSC „Ukrzaliznytsia” anunță că a început negocierile cu CFR și CFM în vederea realizării unei noi conexiuni feroviare. Detaliile

Într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, românii din Basarabia, zona Moldovei și nu doar vor putea călători cu trenul spre orașul ucrainean Cernăuți, centrul administrativ al nordului Bucovinei, astăzi aflat în vestul Ucrainei. Românii vor putea călători la Cernăuți din Chișinău și Iași. 

Conform JSC „Ukrzaliznytsia” (numită în continuare Căile Ferate Ucrainene), instituția depune eforturi substanțiale pentru a lega Cernăuțiul de alte două orașe românești și europene cu care, de altfel, are bogate legături istorice: Iașiul și Chișinăul. 

Urmare a unei solicitări Podul.ro, conducerea Căilor Ferate Ucrainene a anunțat publicația noastră (foto jos) că instituția a început negocierile cu Căile Ferate Române (CFR) și Căile Ferate ale Moldovei (CFM) pentru stabilirea unei conexiuni feroviare între Cernăuți/Chișinău și Cernăuți/Iași. 

,,Vă anunțăm că JSC Ukrzaliznytsia a început negocierile cu colegii români și moldoveni cu privire la conexiunea specificată (Cernăuți/Iași și Cernăuți/Chișinău). Însă, la momentul actual nu avem, încă, alte informații despre notele noilor rute”, se arată în răspunsul oferit de Căile Ferate Ucrainene pentru Podul.ro.

Amintim că, în acest moment, Ucraina și România sunt legate doar printr-o singură rută feroviară. Este vorba despre ruta Rahiv–Dilove–Valea Vișeului. Trenul din Rahău (regiunea Transcarpatia) circulă spre Valea Vișeului (județul Maramureș, România) de două ori pe zi, la ora 06:10 şi la ora 14:10 – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.