Cei mai buni luptători ucraineni au intrat în Avdiivka ocupată și le-au produs rușilor daune importante. Au reușit să ia și mai mulți ostatici / Evaluare Marea Britanie: rușii au pierdut în medie 983 de soldați pe zi în luna februarie


Cei mai buni luptători ucraineni au intrat în Avdiivka ocupată și le-au produs rușilor daune importante. Au reușit să ia și mai mulți ostatici / Evaluare Marea Britanie: rușii au pierdut în medie 983 de soldați pe zi în luna februarie

Soldații Brigăzii a-3-a de asalt separat au desfășurat, zilele trecute cu succes o operațiune specială în orașul Avdiikva, controlat de ocupanții ruși.

Potrivit informațiilor publicate succint pe canalul oficial de Telegram al brigăzii, alături de un video, trupele de asalt au reușit să se strecoare în oraș, să elimine mai mulți ocupanți și să ia ostatici. Numărul ostaticilor nu este precizat.

"Orașul fantomă. Datorită eforturilor comune a trei grupuri de asalt au fost capturați mai mulți orci. Operațiunea s-a derulat cu succes pe teritoriul complet distrus de la Avdiikva, unde atacatorii noștri au dat dovadă de mult curaj și profesionalism", se arată în postarea de pe Telegram.

Brigada a 3-a de asalt separat, una dintre cele mai bune de care dispune armata Ucrainei, a fost relocată în zona Avdiikva, la jumătatea lunii februarie, când situația de pe frontul de acolo se înrăutățea constant. Unitatea a fost formată la 24 februarie 2022 de veterani Azov.

Publicația Unian mai notează că, după ce luptătorii ucraineni s-au retras din Avdiivka, rușii ar fi avansat aproximativ cinci kilometri capturând satele Stepnoye, Severnoye, Lastochkino și Vodyanoye.

Generalul ucrainean Tarnavskyi, comandantul Grupului strategic operațional Tavria, a precizat, tot pe Telegram că pe 3 martie, rușii au aruncat, cu ajutorul dronelor, nouă muniții care conțineau substanțe chimice, încălcând din nou Convenția privind interzicerea dezvoltării, producerii și stocării armelor bacteriologice și cu toxine, scrie Ukrainska Pravda.

„Pe lângă efectuarea de atacuri cu muniții chimice, forțele rusești au efectuat 14 lovituri aeriene, 950 de lovituri de artilerie și 90 de lovituri cu drone kamikaze în ultima zi. În total, au fost înregistrate 43 de ciocniri de luptă în cursul zilei”, a mai precizat Tarnavskyi adăugând că situația din regiunea Avdiivka este „dificilă, dar sub control" și că frontul din zonă se stabilizează. 

Potrivit Grupului strategic operațional Tavria, pierderile totale ale rușilor în ultimele 24 de ore (2-3 martie) cuprind 393 de persoane (morți și răniți) și 37 de unități de arme și echipamente militare.

Tot duminică, o actualizare privind situația de pe frontul din Ucraina a ministerul britanic al Apărării arată că numărul mediu estimat al pierderilor rusești, în februarie, a fost de aproximativ 983 militari pe zi (morți și răniți), marcând astfel un maxim istoric de la începutul invaziei la scară largă.

Creșterea numărului de pierderi reflectă încrâncenarea în ceea ce privește „angajamentul Rusiei față de războiul de uzură", arată sursa britanică

„Deși costisitor în termeni de vieți omenești, efectul rezultat a fost creșterea presiunii asupra pozițiilor Ucrainei pe toată linia frontului".

Graficul prezentat de ministerul britanic al Apărării privind pierderile medii zilnice ale armatei ruse indică faptul că numărul acestora a crescut constant de la începutul invaziei la scară largă, astfel că numărul prezent de pierderi a ajuns să fie aproape dublu față de cel mai mare număr de pierderi medii zilnice din 2022 când s-au înregistrat 559 în luna noiembrie.

Ministerul britanic al Apărării a estimat că peste 355.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți de la începutul invaziei. Guvernul ucrainean estimează însă numărul acestora la 416.800 (până la 3 martie).

Presa rusă independentă (din exil) continuă să strângă informații despre numărul real de soldați ruși pierduți pe frontul din Ucraina. La sfârșitul lunii februarie, Meduza și Mediazona au raportat că cei doi ani de război total al Rusiei în Ucraina au dus la moartea a aproximativ 83.000 de soldați ruși.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Ivan Sîrski, fiul adoptiv al șefului Forțelor Armate Ucrainene, și-a pus tricou cu „Z” și a felicitat Rusia pentru victoria de la Avdiivka / Unde a avut dreptate generalul Valeri Zalujnîi, înlocuit de Zelenski, și ce înseamnă, de fapt, pierderea orașului din Donețk pentru Kiev

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.