Zelenski avertizează: O înghețare a războiului ar reprezenta o problemă majoră pentru Ucraina și întreaga Europă!


Zelenski avertizează: O înghețare a războiului ar reprezenta o problemă majoră pentru Ucraina și întreaga Europă!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, își exprimă convingerea că o pauză în actualul război, respectiv o înghețare a conflictului, așa cum sugerează unii politicieni că ar trebui să se întâmple, va reprezenta de fapt o problemă majoră pentru Ucraina și Europa, întrucât asta îi va permite dictatorului rus Vladimir Putin să-și consolideze forțele.

Declarația în cauză a fost făcută de Zelenski pe parcursul unui interviu acordat canalului TV italian Rai1. 

"O pauză în război reprezintă o provocare majoră. Ar fi o mare problemă pentru Ucraina, pentru conservarea ei, pentru viitorul ei, iar problema majoră a unui conflict înghețat ar fi a întregii Europe. Am avut o astfel de experiență după ocuparea Crimeei și a unei părți din Donbas. A fost o situație asemănătoare cu ceea ce se spune acum pe unele canale mass-media și de către unii lideri și anume că este nevoie de o pauză, iar asta presupune înghețarea conflictului. Unii o numesc încetare a focului. Dar am trecut prin asta. Această pauză în război nu reprezintă o pauză în război, ci e o pauză pentru Putin", a zis Zelenski. 

"Ei (forțele ruse - n.red.) au un deficit de rachete, încearcă să le cumpere din Iran și le-au luat deja din Coreea de Nord. Au o lipsă de obuze de artilerie și le iau din Coreea de Nord și Iran. Astfel, au nevoie de această pauză, pentru că duc lipsă de personal militar cu experiență, întrucât i-au pierdut pe teritoriul nostru. Le lipsesc ofițeri și soldați instruiți. Această pauză va face jocul lui Putin", a mai subliniat președintele ucrainean. 

Zelenski a reamintit și reliefat că atunci când conflictul din estul Ucrainei a fost practic înghețat după anul 2014, asta a permis Rusiei să-și înzestreze armata, iar apoi să invadeze Ucraina. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.