Asta e România educată a lui Iohannis: peste 50% rebuturi la evaluarea națională și violuri în serie petrecute în școli


Asta e România educată a lui Iohannis: peste 50% rebuturi la evaluarea națională și violuri în serie petrecute în școli

Mușamalizare, batista pe țambal, hai să ne înțelegem ca oamenii și să fie bine la toată lumea – astea sunt cuvintele de ordine în sistemul de învățământ, de la directori de școală până sus în minister. (Există excepții care fac onoare școlilor românești, dar puține).

Și vedem acum un caz delirant de mușamalizare: dacă copilul ăla nu era violat a doua oară nu era absolut nici o problemă – pentru că nu afla nimeni ce s-a întâmplat! Îmi poate explica cineva cum a fost mușamalizat primul viol?!? De ce a fost nevoie de al doilea viol ca să izbucnească scandalul? Cum de a fost așa o liniște în primul caz?

Și e fascinant cum nimeni nu a știut nimic, ăia din școală zic că ei și-au făcut treaba, la inspectorat nu e nici un deranj, ministerul e surprins neplăcut – și na! am fost oameni și ne-am înțeles să fie bine și uite: iar s-a întâmplat! 

Mirarea mea este că părinții de acolo nu s-au dus să dea foc școlii, adică chiar au fost blânzi și înțelegători, prin alte țări se lăsa cu linșaj. Asta e, cam așa arată România educată, proiectul de suflet al lui Iohannis: peste 50% rebuturi la evaluarea națională și violuri în serie petrecute în școli. Dacă-i întrebi pe ăia din minister nu e nici o problemă, suntem în grafic, tot OK.

(Dar rămâne o întrebare: dacă s-a reușit mușamalizarea unui viol dintr-o școală din București, prin alte părți nu cumva există mai multe violuri mușamalizate?)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.